Ovo može samo Barsa, generalka u odbrani, četiri nova lica?

Autor: Boris Jovanović
subota 15.01.2022.
08:58
Izvor: Sportske.net

Barselona planira velike promene!

Alejandro Garcia
Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona će renovirati odbranu, niko nije siguran sem Pikea, koji je prošao zenit, pa čak ni Ter-Štegen, klub želi Stoleta Dimitrievskog iz Raja, Makedonac bi dobio šansu da konkuriše Nemcu, ne samo da bude rezerva kao Neto.

Klub će napustiti Alveš kome ističe ugovor, ali planira se prodaja Desta, Lenglea i naravno Umtitija koga nikako da se oslobode.

Kako pišu mediji bliski Barseloni, na listi Laporte i direktora Alemanija su pet fudbalera, slobodnih agenata, neki od njih bi mogli da popune prazna mesta u rosteru, ali i da budu starteri.

Prvi je svakako Kristensen iz Čelsija koji nije produžio ugovor sa "Plavcima" i navodno je veoma raspoložen da se priključi Barseloni. On bi verovatno bio standardan i mnogo je verovatnija opcija od Ridigera koji traži previše novca i bliži je Pari Sen Žermenu. 

Sezar Aspilikueta bi takođe sa "Stamford Bridža" kao slobodan fudbaler mogao da stigne na "Kamp Nou", popularni "Dejv" može da igra kraj obe aut linije i njegova univerzalnost bi mnogo značila Ćaviju. Baskijca hoće i Atletiko, ali je bliži Narseloni. Jedna od opcija za štopera je Zule iz Bajerna kome takođe ističe ugovor, ali realno, on bi samo bio alternativa. 

I do bi Aspilikueta konkurisao i za mesto levog beka Albi, desno bi rešenje mogao da bude Mazraui. Marokanac iz Ajaksa je Rajolin pulen, dobro su poznati odnosi Laporte i poznatog menadžera što bi moglo da olakša transfer. Barsa očigledno ne planira da potroši novac za obeštećenje u defanzivi, trojica ili četvorica novih igrača bi značajno osvežila tim.

U napadu prva meta ostaje Haland, Ćavi i dalje ne uspeva da dobije Moratu iz Juventusa koji je glavna zimska meta Katalonaca. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke