Pa može li bolje? Marks Lenjin potpisao za Ladu Toljati, samo fale Staljin i Tito!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 19.10.2020.
12:25
Izvor: Sportske.net

Levičari će svakako imati omiljeni klub...

Povezane vesti

Možda su vam roditelji vozili "Ladu", možda ste i čuli za Ladu Toljati koja je svojevremeno, u poslednjoj deceniji prošlog veka igrala u ruskoj eliti, ali je sada daleko od tih visina.

Klub je naravno nastao pod okriljem automobilske industrije u gradu koji nosi ime Palmira Toljatija, čoveka koji je osnovao Komunističku partiju Italije, a imao je i sovjetsko državljanstvo.

Sovjeti su mu poklonili ime grada u oblasti Samare, koji je sinonim za automobilsku industriju, a i lokalni klub se zove po njemu.

Ali, sada su otišli korak dalje.

Lada je dovela u svoje redove Marksa Lenjina, Brazilca iz Flamenga koji je poznatiji po imenu, jasno roditelji su bili ubeđeni komunisti, nego po fudbalskom znanju.

Marks je igrao i mali fudbal, čak za reprezentaciju Brazila do 15 godina, zajedno sa Vinisijusom i nešto starijim Gabigolom.

Ali, njegova karijera se nije razvijala kako je očekivao, iako je slavio golove kao Nejmar i nosio "desetku" u mlađim kategorijama kluba.

Moraće da se probija u trećoj ligi gde je Lada Toljati, zanimljivo u gradu postoji i drugoligaš koji je osnovan 2018. Akron, koji je zahvaljujući poziciji na tabeli u vreme kada je izbila pandemija iz treće prešao u drugu ligu.

Setimo se da je Drogbu majka zvala "Maršal Tito", a što se Staljina tiče, koliko znamo nema nekog fudbalera sa tim imenom ili prezimenom, postoji igrač kriketa Staljin Huver, ali sigurno ne bi bio zainteresovan za fudbal...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke