Pakleni plan Čelsija, nož u leđa Junajtedu i Liverpulu

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 04.05.2021.
10:35
Izvor: Sportske.net

Tuhel naciljao metu iz bivšeg kluba.

Beta/AP Photo/Ian Walton, Pool
Beta/AP Photo/Ian Walton, Pool

Povezane vesti

Sve je duža lista engleskih premijerligaša koji su zainteresovani za zvezdu Borusije Dortmund Džejdona Sanča, a prema poslednjim najavama u trku se uključio i sve ambiciozniji Čelsi, prenosi Bild.

Nekadašnji fudbaler Mančester sitija, koji je još u tinejdžerskim danima prešao u Dortmund, dugo je na radaru Mančester junajteda i Liverpula, a oklevanje u realizaciji transfera mogao bi da iskoristi Čelsi.

Ključni čovek u ovom transferu mogao bi da bude bivši trener Borusije Tomas Tuhel, koji iako se mimoišao sa Sančom u klubu može da odigra važnu ulogu u dovođenju Engleza.

Sančov ugovor sa Borusijom ističe tek u junu 2023. godine, ali postoje indicije da bi klub mogao da ga pusti u slučaju dobre ponude.

Na ruku Čelsiju ide i činjenica da za Sančovo obeštećenje neće morati da plati prošlogodinišnjih 100 miliona evra, već skoro za četvrtinu manje (spominje se svota od 78 miliona), budući da je kriza izazvana pandemijom koronavirusa poremetila tržište.

Čelsi je znatno popravio formu od dolaska Tuhela, što je potvrđeno i finalom FA Kupa i realnim šansama da se isto učini u Ligi šampiona.

Sve to će krojiti još veće ambicije za narednu sezonu, a to će uključivati i dolazak jakih imena poput Sanča, a u poslednje vreme se spominje i mogućnost povratka Romela Lukakua.

Sančo je posle nešto slabijeg početka sezone uspeo da dođe do 12 golova i 18 asistencija u nemačkom šampionatu, ali Borusija na tri kola do kraja sezone još nije overila plasman u Ligu šampiona, od čijeg ishoda će zavisiti ostanak dve glavne zvezde u timu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke