Papirologija ga delila do dresa Srbije, sada ga potpis deli do rekorda i Sportinga!

Autor: Nemanja Janošev
petak 31.05.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Veliki iskorak na pomolu!

Raków Częstochowa
Raków Częstochowa

Povezane vesti

Bosanskohercegovački golman Vladan Kovačević blizu je transfera u lisabonski Sporting, javlja "Bola na Rede".

Nesuđeni čuvar mreže reprezentacije Srbije trenutno je u završnoj fazi pregovora sa portugalskim velikanom nakon sjajne tri godine u poljskom Rakovu u koji je stigao iz Sarajeva.

Njegov još uvek aktuelni klub trebalo bi da prihoduje čak 7.000.000 evra na ime obeštećenja što bi bila rekordna prodaja Rakova. Najviše novca u kasu ovog tima doneo je transfer štopera Kamila Pjatkovskog 2022. kada je Salcburg platio 5.000.000 za njegovu slobodu.

Rakov je sezonu u poljskoj završio na sedmom mestu, a Kovačević je primio 33 pogotka od ukupno 39 ove ekipe, međutim, ono što je prikazivao ga svrstava u zanimljivo ime na golmanskom tržištu.

Kovačević je rođeni Banjalučanin i i dalje ima želju da zaigra za reprezentaciju Srbije. Prati ga i Dragan Stojković koji je zadovoljan njegovim partijama želeo da ga pozove prošle godine, ali papirologija se isprečila.

Naime, Kovačević je u mlađim selekcijama branio za Bosnu i Hercegovinu, a sedeo je na klupi i seniorskog tima. Kako FIFA zabranjuje igračima starijim od 21 godine da menjaju "sportsko državljanstvo" u ovakvim slučajevima, on nije uspeo da dobije neophodnu dozvolu da zaigra za "orlove".

"Ja samo mogu da kažem da to još nije zatvorena tema. I da ću s moje strane dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se to ostvariti, nije na meni, ali sve što je u mojoj moći i ljudima koji rade oko mene, daćemo sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li ću, to će budućnost da pokaže", rekao je Kovačević u nedavnom gostovanju u podkastu "Alesto".

Kovačević ima 26 godina, a ugovor sa Rakovom ima na još dve sezone.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke