Paratići okreće ploču, pet opcija pred Totenhemom i jedna konstanta

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 10.05.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Nema više novca za bacanje.

Zac Goodwin/PA via AP
Zac Goodwin/PA via AP

Povezane vesti

Izazovni letnji prelazni rok čeka Totenhem, ali će sportski sektor londonskog kluba na čelu sa direktorom Fabijom Paratićijem pokušati da što racionalnije koristi novac u nameri da ojača defanzivnu liniju tima.

Bivši direktor Juventusa je u razgovoru sa Antonijom Konteom saznao da raspiništvo ničemu ne vodi i da je za to najbolji primer leto 2019. godine kada su potrošeni silni novci na Ndombelea i Lo Selsa, koji u praksi ništa nisu pokazali.

Paratići je već u januaru dovođenjem Bentankura i Kuluševskog pokazao šta ja model kojim bi trebalo da teži Totenhem, a budući da je zadnja linija tima prioritet za narednu sezonu, Paratići je naciljao petoricu igrača koji bi mogli da dođu u London.

Svima je ostala još jedna godina ugovora sa svojim klubovima i Totenhem bi trebalo da ide na tu kartu u nameri da ih dovede.

Na prvom mestu je ove sezone izvanredni Stefane Singo iz Torina, koji se odlično snalazi na mestu ofanzivnog desnog beka, a budući da se visoko vrednuje u očima Paratićija i Kontea, ne bi čudilo da od predstojećeg leta stigne u London.

Ovaj 21-godišnjak je postigao tri gola i zabeležio četiri asistencije, a na njega je bacio oko i Arsenal i videćemo hoće li Totenhem istrajati i pobediti u ovoj trci.

Drugo ime je Stefan de Fraj, kojeg je Konte trenirao u Interu i uklapa se u profil iskusnog štopera kakvog želi italijanski stručnjak. Treći je Milan Škrinjar, takođe iz Intera, kojeg je Totenhem propustio da potpiše na leto 2020. godine zbog visokih prohteva "Neroazura".

Totenhemu treba levi štoper i Škrinjar se po ovom kriterijumu bolje uklapa od De Fraja, mada ni Holanđanin može da igra na ovom mestu.

Sledeći na redu je mladi Francuz Evan Ndika, koji odlično igra ove sezone za Ajntraht, sa kojim je izborio finale Lige Evrope. Saigrača Filipa Kostića traže Mančester junajted i Njukasl, a potencijalni kupci mogli bi da ga dobiju za samo 23 miliona evra budući da će ovaj igrač od 1. jula ući u poslednju godinu ugovora.

Kao poslednje ime navodi se Nordi Mukiele iz Red Bul Lajpciga, kojeg žele Junajted i Čelsi takođe, a ovaj desni bek bi došao kao zamena za Emersona Rojala i povređenom Meta Doertija.

Francuz je odbio produžetak ugovora sa Lajpcigom i sasvim sigurno će napustiti klub iz istoimenog grada na kraju sezone.

Totenhem nastavlja borbu za Ligu šampiona u četvrtak uveče kada ga očekuje gradski derbi protiv Arsenala na domaćem terenu, a Konteov tim bi pobedom stigao "Tobdžije" na samo bod zaostatka.

Arsenal je u odličnoj formi, pa vam predlažemo golove na ovom meču. AdmiralBet nudi kvotu od 1,63 da će oba tima dati gol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke