Paredes spremio kofere, čeka se Depaj - Alegri vaga između dve formacije

Autor: Nemanja Janošev
subota 13.08.2022.
10:30
Izvor: Sportske.net

Dve dimenzije Juvea.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbalski klub Juventus završava pregovore sa Pari Sen Žermenom oko transfera argentinskog veziste Leandra Paredesa. 

"Stara dama" će uskoro biti jača za Argentinca koji je van planova Kristofa Galtijea u "gradu svetlosti". Odlazak Adrijena Rabioa omogućio je tako nešto i Juventus može zadovoljno da trlja ruke. Oslobodili su se čoveka čiji je doprinos bio pod ogromnim znakom pitanja, a plata od velikog tereta, dok će dobiti Paredesa koji poseduje zadovoljavajući kvalitet, a i latinoameričku "spiku" značajnu za svlačionicu. Upravo zbog toga se Pari Sen Žermen s malom dozom zebnje odriče bivšeg veziste Zenita koji je pre tri godine za čitavih 40.000.000 evra stigao na "Park prinčeva".

On će u Torinu imati platu oko 5.000.000 evra na godišnjem nivou, a novac od prodaje Rabioa biće usmeren ka plaćanju njegovog obeštećenja.

To ne bi trebalo da bude poslednja aktivnost Juventusa u ovom prelaznom roku budući da se u poslednje vreme sve više piše od Memfisu Depaju koji je pred odlaskom iz Barselone. Ali, posebno je važno istaći dolazak Filipa Kostića koji omogućava Masimilijanu Alegriju raznolikost i nepredvidljivost kada je formacijska postavka u pitanju. 

Već pred prvi meč u šampionatu sa Sasuolom vladaju nedoumice u javnosti šta će Alegri odabrati - formaciju 4-3-3 ili 3-5-2. Italijan neće moći da se osloni na Vojčeka Sčensnog koji je povređen, ali u perspektivi, gledajući čitavu sezonu, to bi moglo da izgleda ovako:

U slučaju da se Alegri odlučuje na postavku sa četvoricom pozadi, onda Kostić ostaje na klupi, a Aleks Sandro dobija prednost na levoj strani, dok je Danilo desno, a Bremer i Bonući u srcu odbrane. Paredes, Pogba i Zakarija/Lokateli čine trozubac na sredini, dok bi Depaj, Vlahović i Di Marija/Kjeza redovno trebalo da igraju pred golom protivnika.

Može li ovaj Juventus do Skudeta? Kvota na njih u AdmiralBet je 2.95.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke