Pari Sen Žermen - Potraga za špicem i strah od prodaje Leandra Paredesa

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.08.2022.
15:15
Izvor: Sportske.net

Nije uvek lako odreći se fudbalera na kojeg ne računaš na terenu.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Fudbalski klub Pari Sen Žermen nije završio sa tržištem, kako u vidu izlaznih, tako i u vidu ulaznih transfera.

Luis Kampos i Kristof Galtije stigli su da poprave što se popraviti može. Preširok roster, pun kvalitetnih fudbalera željnih minutaže i egoista morao je da se filtrira. Jasno se vide obrisi ideje Kristofa Galtijea koji ne planira mnogo da odstupa od svojih prvobitnih zamisli. Prošle sezone Maurisio Poketino nijednom nije izveo istih startnih 11 na teren, a Galtije je u prva dva meča na klupi "svetaca" preslikao postavu.

Brojni igrači poput Lajina Kurzave, Andera Erere, Julijana Drakslera i Leandra Paredesa treniraju sa rezervnim timom i čekaju transfer iz kluba. Posebno je zanimljiva situacija sa Leandrom Paredesom, koji nije u planovima Galtijea, ali francuski stručnjak i rukovodstvo kluba svesno je važnosti Argentinčevog bivstovanja u svlačionici. On je u odličnim odnosima sa Nejmarom i Mesijem, povezuje ekipu, posebno momke koji pričaju španskim jezikom, a veliki ih je broj u redovima Pari Sen Žermena. Paredes bi rado napustio klub i dogovorio je uslove sa Juventusom, ali PSŽ traži 20.000.000 evra, što je za Juve bilo previše do pojave pregovora Mančester junajteda i Adrijena Rabioa. 

Sve to dešava se dok Galtije sa svojim prijateljem i sportskim direktorom Luisom Kamposom radi na dodatnom regrutovanju. Stigao je Ugo Ektike iz Remsa, zatim Nordi Mukijele iz Lajpciga, te Renato Sančez i Vitinja, a uskoro će uslediti potpis Fabijena Ruiza iz Napolija.

Nakon što nisu uspeli da privole Roberta Levandovskog, kao ni Đanluku Skamaku, u Parizu traže rešenje za špic napada. Mauro Ikardi nije u planu Kristofa Galtijea, kao ni Arnaud Kalimuendo, pa se sada razmišlja u kom pravcu da idu do kraja letnjeg prelaznog roka i šta je uopšte raspoloživo na tržištu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke