Pep nagovestio nikad mirnije leto na "Etihadu"? Samo jedan može da promeni sve!

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.07.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Katalonac veruje u svoj tim.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola smatra da nema potrebe za pojačanjima u letnjem prelaznom roku.

"Građani" su ovog leta doveli samo Savinja, koga su preuzeli od Đirone, kluba koji poseduje Siti grupa. 

Savinjo će pojačati konkurenciju na bokovima, što znači da će Fil Foden i Bernardo Silva moći češće da menjaju De Brujnea u sredini terena, iza Erlinga Halanda. 

"Verujem da ćemo 85-90% igrati u identičnom timu i u novoj sezoni i da neće biti mnogo promena i pojačanja. Ipak, do poslednjeg dana prelaznog roka do kada imamo mogućnost da nešto promenimo i da se pojačamo, ne mogu da isključim u potpunosti tu mogućnost. Doveli smo Savinja koji može da igra i po levoj i po desnoj strani, ali čak i kroz sredinu. Ali, nama je on potreban na krilima, jer je neverovatan u igri jedan na jedan", rekao je Gvardiola.

Spekuliše se da bi golman Ederson mogao da ode u Saudijsku Arabiju, Al Itihad nudi 30 miliona, Siti traži 50. Takođe, i De Brujne se povezivao sa Arabijom, ali je Pep demantovao te glasine.

"Ne, Kevin ostaje sa nama. Te glasnine nisu tačne i neće otići nigde", rekao je Pep.

Ako se pogleda trenutni roster Sitijam, prilično je jasno da je zaista dobro pokriven na svim pozicijama. Nije nemoguće da ode ipak Mateus Nunješ koji se nije snašao od prošlog leta, ali i u tom slučaju, Pep će možda dovesti nekog rezervnog vezistu. 

Najveći problem može da napravi Hulijan Alvarez, koji insisitra na većoj minutaži. Ako on ode, onda zaista nije nemoguće da Pep dovede i jedno zvučno pojačanje, ali deluje da bi to moglo da bude jedino.

Dani Olmo nije opcija za Siti, on želi u Barsu, a prati ga i Bajern Minhen, te Atletiko Madrid, Mančester junajted...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke