Pep pušta Silvu u Barsu, jer je spremio zamenu - Brazilca?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 01.08.2022.
17:29
Izvor: Sportske.net

Uvek zanimljivo leto na "Etihadu".

 EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Pep Gvardiola i Bernardo Silva imaju džentlmenski dogovor da će Portugalac dobiti zeleno svetlo da pređe u Barselonu, ako stigne zadovoljavajuća ponuda.

Barsa uveliko radi na prodaji igrača, među kojima su Frenki de Jong i Memfis Depaj, a u tom slučaju bi Bernardo Silva prešao na "Kamp nou", jer je već postigao lične uslove i oni neće biti problem za realizaciju transfera.

Ono što je posebno zanimljivo jeste - ko će zameniti moćnog Silvu koji je bio ključan u sistemu Pepa Gvardiole?

Fabricio Romano kaže da Siti pomno skautira Lukasa Paketu i da bi Brazilac mogao da bude zamena ako ode Silva.

Paketa ima 24 godine, a 2019. stigao je u Milan za 38 miliona iz Flamenga, ali je posle sezone i po otišao u Lion. Tamo je počeo da pruža još bolje partije i od tada je ponovo skrenuo pažnju evropskim velikanima.

Siti će definitivno morati da se pojača, jer su otišli i Sterling i Žezus, iako su došli Haland i Alvarez, odlazak Bernarda bi bio veliki udarac za Pepa Gvardiolu. Paketa  može da igra na više pozicija, ali je ofanzivniji od Silve i moraće da se prilagodi i igra više i u defanzivi.

Njegova prirodna pozicija je "desetka", tako da će biti zanimljivo videti, ukoliko dođe, kako će se snaći u Pepovoj formaciji 4-3-3. 

Sigurno je i da će Paketa biti jeftiniji, Silva će inkasirati odlaskom oko 80 miliona evra, tako da bi Pep možda mogao da iskoristi novac i za  još nekog igrača, no da sačekamo prvo da Barsa preduzme najvažnije korake i proda De Jonga, Memfisa...

Sve u svemu, kako god da se završi prelazni rok u Sitiju, Gvardiolin tim će biti glavni kandidat za titulu u Premijer ligi, što pokazuje i "zicer" kvota u AdmiralBetu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke