Pep sve bliži novoj bombi i rekordu i - Ne, Evropa nije spremna za ovaj tim!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 24.04.2023.
20:16
Izvor: Sportske.net

Da li je realno da Siti ovako pomera granice...?

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Fudbalski klub Mančester siti iz godine u godinu pomera granice.

Većina će reći da je lako Pepu Gvardioli sa takvim budžetima iz godine u godinu, ali to sada nije tema, iako jeste usko povezano.

No, danas stiže nova potencijalna bomba na transfer pijaci - Siti je uveren da će na leto dovesti - Joška Gvardiola! 

Renomirani Relevo danas otkriva da su na "Etihadu" optimisti po pitanju dolaska hrvatskog reprezentativca, koji je jedan od najvrednijih na tržištu. 

Ipak, da bi Gvardiol stigao, potrebno je da Siti proda neke igrače, a prvi u redu je - Ajmerik Laport. 

Baskijac nije zadovoljan u klubu i odlučio je da napusti Mančester siti i njegova želja je da se vrati u Španiju, a posebno mašta o Barseloni. Ipak, Katalonci sigurno neće biti u finansijskoj mogućnosti da ga dovedu, a i štoperska pozicija nije prioritet nakon dogovora sa Injigom Martinezom koji stiže da pojača konkurenciju i zato će Siti čekati veće ponude. 

Laport će ih sigurno i imati, moguće i iz Premijer lige, pominje se da bi mogao da po njega krene Njukasl, posebno ako se plasira u Ligu šampiona.

Takođe, jasno je da Žoao Kanselo nema budućnost u klubu posle razmirica sa Gvardiolom, a tek Portugalac ima veliku tržišnu vrednost. Iako Bajern neće iskoristiti klauzulu da ga otkupi za 70 miliona evra, izvesno je da će barem 50-60 dati bilo koji drugi klub. 

Praktično, odlascima Laporta i Kansela, Gvardiola bi mogao da dovede Joška Gvardiola i da ponovo zatvori priču i napravi novi "drim tim". 

Recimo, da uskoči na poziciju Nejtana Akea, koji sigurno ostaje, udarnih Sitijevih XI izgledalo bi kao na igrici. 

Ako ovako izgleda najjačih XI, tu su u rotaciji i - Kajl Voker, Ake, Kalvin Filips, Serhio Gomez, Fil Foden, Hulijan Alvarez...

Da se vratimo još malo na Gvardiola. RB Lajpcig ne žuri sa prodajom, ali će slušati ponude od 100+ miliona evra. Ako Siti dobije ponude kakve se očekuje za Laporta i Kansela, ovaj transfer više neće biti nemoguća misija. Ipak, jasno je da će i morati da obori novi rekord kada su u pitanju najplaćeniji defanzivci u istoriji, koji, verovali ili ne, i dalje drži Hari Megvajer, transferom u Mančester junajted iz Lestera za 87 miliona evra...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke