Pep već precrtava, velika iznenađenja, "metla" za sedmoricu, ali koga će kupiti Mančester Siti?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 21.04.2020.
09:09
Izvor: Sportske.net

Prvo Pepovo pojačanje i nekoliko letnjih promašaja odlaze, šta je transfer strategija, po završetku sezone.

mancity.com
mancity.com

Povezane vesti

I u Sitiju se spremaju elike promene, naime Pep Gvardiola će se osloboditi nekih starijih igrača, ali i onih koji nisu uspeli da se uklope u njegov sistem.

Odlazi David Silva nakon 10 velikih godina i 13 trofeja, doduše malo će zbog odlaganja lige i nastavka u junu produžiti boravak, ali je ovo njegova poslednja sezona.

Gvardiola će prodati i svoje prvo pojačanje, Džona Stonsa koji nikada do kraja nije opravdao očekivanja, ostaće Laporte i Otamendi, ali za Stonsa koji je plaćen blizu 50 miliona evra više nema mesta.

Dva golmana napuštaju klub, Skot Karson koji je doveden iz Derbija kao treći čuvar mreže, ali i Edersonova rezerva, iskusni Klaudio Bravo, bivši golman Barselone odlazi ovog leta.

Anhelinjo koji je stigao iz PSV tačnije vraćen sa pozajmice je ponovo zimus otišao, i to u Lajpcig koji će verovatno otkupiti njegov ugovor.

Leroj Sane je na izlaznim vratima, to znate, trebalo bi da ode u Bajern, ne želi da produži ugovor, a još jedno pojačanje od prošlog leta, Žoao Kanselo, nije pokazao puno, Pep je nezadovoljan, samo osam startova za Portugalca u PL, čak je bio i van tima u nekim mečevima. Priča se da bi mogao da se vrati u Inter, ali podsetimo, iz Juventusa je doveden za veliki novac, a deo transfer je bio i Danilo koji se ni sam nije proslavio u "Staroj Dami".

Dakle, za sedmoricu nema mesta, navijače više zanima ko će popuniti redove, tačnije koga bi klub mogao da kupi. Mnogo je spekulacija, govori se o raznim željama, prva u odbrani je Dajot Upamekano, Francuz iz Lajpciga, ali njega hoće još tri ili četiri velika kluba. Kupljen je Peruanac Klajvert Agilar, ali ovaj talentovani štoper ostaje u Alijanci još godinu dana.

Bonus 10

Gvardiola želi Alabu koji može da pokrije nekoliko pozicija u odbrani, spreman je da plati klauzulu za Lautara, ali Argentinac želi u Barselonu. Alternativa je Obamejang, dok bi Gvardiola pustio Gabrijela Žesusa u Juventus, ali ne za Daglasa Koštu već Lea Bonućija, što je malo verovatno.

Mnogo će zavisiti od toga da li će Siti igrati u Ligi šampiona, naime, ako suspenzija bude potvrđena, onda će igrački kadar biti smanjen, ali svakako da su pojačanja u odbrani pre svega i dovođenje rezervnog golmana prioriteti, kao i novi napad na titulu prvaka Engleske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 21.04.2020
18:36

Ne treba mu vise dva podjednako jaka tima samo za ligu.

avatar
deki trbic
Tuesday, 21.04.2020
11:33

Puno hoce ovaj pep prevara od trenera :D

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Tuesday, 21.04.2020
09:43

Juve bi bez razmisljanja trebao pristati na tu trampu, Bonnuci do koji puni 33g za koji dan za jednog od najboljih mladih CF.