Pepov plan - Nova titula, novi trio fantastiko i neočekivana prodaja?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 08.05.2022.
10:16
Izvor: Sportske.net

Mančester Siti danas ima čist zicer.

Povezane vesti

Nakon remija Liverpula i Totenhema, Mančester Siti ima veliku priliku da osvoji novu, čak četvrtu titulu sa Pepom Gvardiolom.

Siti i Liverpul imaju isti broj bodova, "građani" će otići na +3 ukoliko danas pobede Njukasl, što će biti ogromna prednost do kraja. AdmiralBet nudi zicer kvotu na tip 1&=0-3, čak 2,00, Siti je poljuljan, pa može da bude veoma tvrdo.

Ako Siti pobedi, biće blizu pehara, ali i ova titula nekako će ostati u senci nove eliminacije iz Lige šampiona i šokantne eliminacije od Real Madrida. Siti još uvek nema titulu u LŠ, prošle je izgubio u finalu, ove je imao 5:3 u 180. minutu dvomeča sa Realom i ispao na neverovatan način.

Zbog toga, Siti planira određene promene, ne zbog nedostatka kvaliteta, već zbog "sveže krvi". 

Transfer Erlinga Halanda je praktično završena stvar, Real Madrid se povukao iz trke, jer nije želeo da isplati ogromne bonuse, a uz to, Mbape je prva meta, a Benzema igra kao u najboljim danima. Siti će platiti klauzulu od 75 miliona Borusiji, dodaće još 40 na bonuse za potpis i pokriće platu od 25-30 miliona po sezoni. 

Druga meta je Pol Pogba. Njegovo ime neočekivano se pojavilo u engleskim medijima. Pogba postaje slobodan 1. jula, nema baš mnogo ponuda, jer malo ko može da pokrije njegova primanja, uz to Francuz ni ne igra na visokom nivou poslednje dve sezone. Gvardiola će ostati bez Fernandinja, koji se vraća u domovinu, ali možda neće biti jedini vezni igrač koji će napustiti "Etihad".

Navodno, Bernardo Silva bi rado napustio Siti, ima ponudu Barselone, sa kojom bi moglo da dođe i do "win win" trampe. 

Pep Gvardiola bi voleo da ima Frenkija de Jonga, čija se prodaja sve češće pominje u katalonskim medijima. Holanđanin ima ogromnu vrednost, čak 70 miliona evra, a Ćavi ne bi imao ništa protiv da umesto njega dođe Bernardo Silva.

Nije isključeno da Pep zatraži i levog beka, Mendi je u zatvoru, Kanselo je često igrao na toj strani, kao i Zinčenko, ali generalno, uz Vokera, bočne pozicije ipak nisu dovoljno pokrivene. 

Štoperi ostaju Stouns, Dijaš, Laport i Ake, a izvesno je da će otići Gabrijel Žezus, koji neće imati mesta kada dođe  Erling Haland. 

Nakon što je Pep "mirovao" u protekle dve godine, očekuje se da se Siti ponovo aktivira na fudbalskoj pijaci...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke