Perezova opsesija zvana "Kilijan Mbape", ovo su tri prepreke za dolazak Francuza

Autor: Sportske Net
subota 05.06.2021.
20:00
Izvor: Sportske.net

Kakva će biti sudbina fudbalera?

@PSG_English
@PSG_English

Povezane vesti

Pandemija koronavirusa svakako je uticala na budžete klubova širom sveta, pa i na Real Madrid. Klub je oslabljen za nekoliko desetina miliona evra, pa to predstavlja problem i za budući prelazni rok. 

Jedino pojačanje koje je Real do sada dogovorio i ozvaničio jeste David Alaba, koji je došao kao slobodan igrač iz Bajerna za platu od 12 miliona evra godišnje. Jasno je Florentinu Perezu da nema prostora za rasipanje na sve strane, međutim postoji nešto što mu mesecima ne da mira. To nešto zove se i preziva Kilijan Mbape. 

Iako je rešen da dovede fudbalera, prvi čovek Madriđana mora da pronađe način kako da realizuje svoj plan. Ovo su tri potencijalne prepreke za dolazak francuskog reprezentativca.

Anćeloti - Azar

Kako španski mediji pišu, u Realu su rešeni da pruže još jednu šansu belgijskom ofanzivcu. Anćeloti želi da mu pruži šansu da se dokaže. Stoga, prodaja najverovatnije nije opcija što bi realno prilično smanjilo šanse za Mbapeov dolazak. Azar uživa jednu od najvećih plata na "Bernabeuu" i ukoliko se vrati u igračku formu u kojoj smo ga gledali u Čelsiju, zamena mu neće biti potrebna.

Novac

Sasvim logičan i najveći problem Pereza jeste novac, koga je zbog ekonomske krize mnogo manje, a potražnja za Francuzom je velika. Iako Parižani ne žele da se odreknu mladog talenta, spominje se cifra od čak 200 i više miliona evra za Mbapea. Iako je postao njegova opsesija, pitanje je da li će predsednik "kraljevića" moći da konkuriše za ovu cifru. 

Haland 

Erling Haland je eksplodirao ove sezone. Beleži sjajne partije u dresu Dortmunda, a takođe je velika želja najtrofejnijeg evropskog kluba. Pretpostavlja se da će "milioneri" ako budu odlučili da prodaju fudbalera, tražiti zasigurno manje novca od pariskog kluba. Ovo bi Perez mogao da iskoristi, pa bi Haland praktično bio još jedna prepreka za dovođenje Mbapea, odnosno Realov plan B. 

Iako je već dugo na radaru Madriđana, prepreka za dolazak Mbapea u Španiju je mnogo. Ukoliko Perez uspe da dogovori uslove i skupi novac u pokušaju da proda neke igrače, njegov dolazak na Pirinejsko poluostrvo možemo očekivati. Ipak, šanse su sve manje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke