Pet klubova čeka - Ovako u procentima izgleda trka za Luku Jovića!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.03.2019.
10:41
Izvor: Sportske.net

Odavno za jednog Srbina nije vladala takva jagma, kakve su šanse klubova koji bi želeli da vide bombardera u svojim redovima?

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Nikada ni za jednog srpskog igrača u novijoj istoriji nije vladala takva groznica kao za Luku Jovića.

Srpski "Falkao" trenutno ima ponude pet velikih evropskih klubova, Ajntraht će ga sigurno prodati, samo pitanje je kome, verovatno najboljem ponuđaču.

U ovom trenutku ono što se zna je da će cena biti veća od 45 miliona evra koliko je ponudio Real, ali poznato je da je, prema tvrđenju katalonskih medija Srbin dogovorio svoje uslove sa Barselonom.

U procentima trka za Lukom Jovićem izgleda ovako:

Barselona 50% - Ono što bi moglo, uz želju igrača da odluči je činjenica da je Barsi potreban mlađi napadač i da će Jović imati prostora da igra, pored Suareza. Jasno, neće odmah biti standardni napadač, ali bi veliko ulaganje Katalonaca moglo da mu donese minute.

Real 20% - Čini se da su zakasnili, plus, iako je Jović prva opcija za špic, oni u ovom trenutku nisu sigurni ko će biti trener, niti šta će tražiti od Pereza. Postoji mogućnost da dovedu Dibalu koji nije klasičan napadač, ali eksplozija Vinicijusa i dolazak Rodriga će ojačati ofanzivu, a ne zaboravite da se nisu odrekli Azara.

Mančester Siti 15% - Gvardiolini skauti su gledali Jovića, zadovoljni su onim što su videli, problem je što su druge pozicije prioritet. Jer Gvardiola mora da kupi zamenu za Fernandinja, ponovo traži bekove, čini se da je napadač u drugom planu, pogotovo što će velika potražna podići cenu.

Bajern 10% - Oni pokupe najboljeg iz Bundeslige i sigurno da nešto slično planiraju sa Jovićem. Ali, za Luku ovo nije solucija, čini se da nije baš zagrejan da ostane u Bundesligi, tu je Levandovski, uz to, on je za Bajern tek opcija ako ne uzmu Vernera, pa su male šanse da završi u Bavarskoj.

Inter 5% - Nije sporno da je Marota razmišljao o njemu kao zameni za Ikardija, ali sa druge strane Inter nema dovoljno novca. Jer, prvo treba da se oslobode Argentinca, a i konkurencija je takva da će teško platiti ogroman novac za Jovića i pobediti konkurenciju Španaca. Uz to, ni Jović nije baš veliki pristalica odlaska u Seriju A.

Dakle, čini se da ako Barselona bude napravila korak, nema dileme, no sačekajmo leto u onome što bi trebalo da bude jedan od najvećih transfera napadača narednog leta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MMK
Sunday, 03.03.2019
23:24

"Odavno za jednog Srbina nije vladala takva jagma" - Jok, nisu se za Sergeja otimali svi pre godinu dana :D

avatar
Mirjevac
Saturday, 02.03.2019
00:31

Jovicu pravo u Barcuu, gde ces da procvetas i gde imas sanse da budes jedan d nnaj boljih na svetu! Svi drugi klubovi su samo kopije, barca je jedina 100% prava!

avatar
UGASICE SE partizai
Friday, 01.03.2019
21:49

Meni je bas nekako Bajern na prvom mestu,jer je Jovic cista klasa od napadaca,a to uprava Barselone ne bi primetila NIKADA,samim tim Barsa ce dovesti ono drvo Ikardija za 130 miliona,kao druga stvar,zasto bi isao da ga treniraju losi treneri,sto svaki trener Barselone i jeste,a i veliko je pitanje na sta ce liciti ta Barselona za neke 2-3 godine,dok ce Bajern uvek biti sila. O Interu je smesno pricati,jedino da mu daju Milano da bude ceo njegov,ma ni tada ne bi presao :D

avatar
Znajsha
Friday, 01.03.2019
19:40

Na kraju ce biti Newcastle

avatar
amigo999
Saturday, 02.03.2019
07:15

I Mlaga ga merka:)

avatar
MALI PLAVI
Friday, 01.03.2019
15:01

Ja bi najviše voleo da ode u Barsu, ali se bojim da mu je možda još uvek rano. Srećno Luka!

avatar
Vlada Šipčić
Friday, 01.03.2019
14:27

Hoće li šta kapnuti Zvezdi, ne bi škodilo?

avatar
LFC 19-ta
Friday, 01.03.2019
13:32

Meni je ovo malo smijesno. Ja ne mislim prvo ni da je ovo za njega najbolje, ni jedan od ovih klubova. Drugo, zasto bi isao igdje. Ima li boljeg kluba za tebe od onog gdje si stekao status zvijezde, i gdje citav tim igra za tebe. Sto ako podje u neki od ovih 5 klubova i ne bude ga nidje? Jeste li ga unistili... da. Ne zato sto on ne zna, nego zato sto moras da zasluzis da bi igrao u barsu. On to nije zasluzio i zato ce prva tri tekme bez gola da sjedne na klupu, a ako to budu prve tri nikad nece igrat. Zato, pustite momka da igra i rešeta tu gdje je pa će sve doći prirodno.

avatar
Žarko Petrović
Friday, 01.03.2019
12:36

Dace Bog, jedva cekam da te vidim u crveno plavom dresu Luka

avatar
Rosso 21
Friday, 01.03.2019
12:17

Dodji Luka u Barsu, nema sumnje da ces mu biti dostojna zamena! Uz njega bi stasao u pravu zver.

avatar
VOZDOVAC GGMU
Friday, 01.03.2019
12:12

Mislim da bi bio odlicna zamena za Benzemu ili Aguera.

avatar
Agent Provocateur
Friday, 01.03.2019
11:43

Necu da ulazim u detalje ali nadam se da ce konacno neko odabrati kako treba. Malo li je nasih igraca propalo po velikim klubovima, prakticno samo nekoliko momaka je vodilo svoju karijeru kako valja i dostiglo sam vrh poput Matica.