Pet ludih dana za Barsinih pet transfera!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 28.08.2023.
19:00
Izvor: Sportske.net

Katalonci će obeležiti finiš prelaznog roka.

EPA-EFE/JOE BUGLEWICZ
EPA-EFE/JOE BUGLEWICZ

Povezane vesti

Kao i svaki put, od kako je tu Đoan Laporta, Barselona obeleži sam kraj prelaznog roka.

Prvog leta na čelu kluba, 31. avgusta je poslao Antoana Grizmana u Atletiko Madrid, a 31. januara naredne zime završio - Obamejanga i Traorea. Prošlo leto je takođe bilo ludo, Barsa je 31. avgusta pokušavala da dovede Bernarda Silvu, ali je Siti bio uporan, baš kao i ovog leta.

Ipak, deluje da će Barsa u potpunosti obeležiti i ovaj finiš letnje pijace. Đerar Romero je potvrdio da je Barselona najavila La Ligi čak pet transfera, među kojima su barem tri izlazna i dva dolazna.

Naravno, zna se da je Žoao Kanselo prvi koji dolazi, u pitanju je odavno dogovorena pozajmica sa opcijom otkupa koji može da postane obavezan i to za samo 25 miliona evra. Drugi dolazak je u magli, dok se Ćavi nada ofanzivnom i kreativnom veznom igraču, Đoan Laporta ne odustaje od Feliksa i on je nekako najrealnija opcija, takođe na pozajmici, ako Atletiko prihvati da pregovara. Deluje da hoće, jer ni Simeone ne želi Portugalca, a Feliks još manje da nosi dres Madriđana.

Odlasci? 

Klemen Lengle je prvi u redu čitavog leta, uz Seržinja DEsta koji je otišao u PSV. Sada se za njegovu pozajmicu bore Sevilja i Betis, naravno, problem je plata od čak 16 miliona evra bruto. Barsa je spremna i mora da pokrije barem polovinu, a drugu da oslobodi za novajlije. Ponuda o otkupu nema, Lengle je odbio Saudijsku Arabiju. 

Sledeći je - Markos Alonso. On nije oduševio Ćavija, objektino je sve lošiji i stariji, a iznenada se pojavio - Mančester junajted. Povredom Luka Šoa, Erik ten Hag traži novog levog beka, a navodno je Alonso jedna od opcija.

Ako ode Alonso, Ćavi će stopirati odlazak Erika Garsije koji navodno želi na pozajmicu u komšijsku Đironu. Trener Mičel je napravio zanimljiv tim, koji je drugi na tabeli, sa sedam bodova koliko ima i Barsa. Ipak, Ćavi neće dopustiti da odu i Alonso i Garsija ako ne stigne neka zamena, što je malo verovatno.

Za kraj, više nije nemoguće da ode Abde Ezalzuli. Marokanac je bio nezadovoljan što nije ušao protiv Viljareala. Njega zove Bajer Leverekuzen i nudi Barsi 20 miliona evra, što je primamljiva ponuda. 

Ćavi bi radije prodao Ansua Fatija koji vredi više na tržištu, a manje se uklapa u njegov sistem, što je baš i pokazao protiv Viljareala...

Sve u svemu, čeka nas buran finiš prelaznog roka u Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke