Pet razloga zbog kojih 30. avgusta Mbape može u istoriju fudbala!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.08.2021.
09:31
Izvor: Sportske.net

Šta će se desiti za osam dana?

EPA-EFE/Christophe Petit Tesson
EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

Povezane vesti

Kilijan Mbape i dalje čeka, španski mediji u svom stiglu guraju transfer, a videćemo da li će konačan rasplet uslediti 30. avgusta, u ponedeljak pretposlednjeg dana prelaznog roka. 

Kojih pet stvari navode izvore bliske klubu na ovaj zaključak:

1. Al Kelaifi i Perez imaju odlične odnose, Real nije napravio nijedan pogrešan korak, a predsednik Madriđana je čovek koji je na direktnoj vezi sa Dohom, nije fudbal već poslovni interesi u pitanju. Zbog toga je sasvim moguće da transfer bude dogovore u poslednjih 48 sati.

2. PSŽ svoj poslednji meč u avgustu, tačnije pre reprezentativne pauze igra 29. odnosno za sedam dana u Remsu. Do tada se neće dediti ništa jer Real ne želi da povredi interese Parižana.

3. Sam Mbape i njegova porodica su spustili loptu, iako želi da ode sada, on ćuti, priča se da ima neko obećanje Pereza da će učiniti sve da ga u poslednjem danu prelaznog roka dovede u Real.

4. U Madridu su oduševljeni ponašanjem Mbapea koji je izdržao sve pritiske i odbio da produži ugovor iako zna da u sadašnjem klubu može da dobije veći novac nego u Madridu. Los Blankosi zbog toga čine sve da ga dovedu, iako bi mogli da sačekaju 12 meseci i prođu mnogo jeftinije.

5. Real ima novac, to je ključ, uštede su rezultirale budžetom za Mbapea. Naime, spremni su da plate oko 130 miliona evra, uz to uključe i ogromne bonuse, kako bi obeštetili PSŽ koji u slučaju da odbije, narednog leta ostaje bez centa od igrača koga su pre četiri godine platiti 180 miliona Monaku.

Poslednja dva dana pijace biće pretvoreni u čekanje transfera, videćemo hoće li PSŽ na kraju popustiti. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke