Petrović je Čelsijev Kasiljas, pohvale Srbinu uprkos četiri primljena gola

Autor: Filip Rodic
četvrtak 01.02.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Briljirao u debaklu.

EPA
EPA

Povezane vesti

Cvet u blatu. Junak u porazu. Sunčev zrak među tmurnim oblacima. To bi bio Đorđe Petrović protiv Liverpula.

Liverpul je prilično nadmoćno opravdao ulogu favorita protiv gostiju iz prestonice. Kao da im je vest o Klopovom odlasku ulila više više motiva i energije, te da ovom pobedom šalju poruku ostalima kako sa njima nema šale.

Na braniku, tačnije gol-crti, protiv "velike crvene mašine" našao se Đorđe Petrović. Dok su mu saigrači činili velike propuste, on je vadio kestenje iz vatre i lopte iz mreže. Pri pogledu na semafor i lakim dolaskom do zaključka da se radi o deklasiranju, moglo bi da se što šta zameri Petroviću. Međutim, srpski golman kog je sticaj okolnosti doveo među stative dvostrukog osvajača Lige šampiona je poprimio brojne simpatije.

Takođe, Nunjezu i Džounsu je pokazao da ne treba da ga potcenjuju.

Liverpul je 28 puta šutirao, 13 puta od toga u okvir gola. Sa devet odbrana, Petrović je zabeležio drugi najbolji golmanski performans u tekućoj sezoni Premijer lige. 

Popularni sajt "Sofa score" mu je dodelio ocenu 7,7, ubedljivo najvišu u čitavoj ekipi. Nijedan od saigrača nije prešao ocenu 6,6. 

Čak su i društvene mreže bile prepune hvalospeva na njegov račun uz konstataciju da su "plavci" mogli mnogo lošije da prođu da Petrović nije dao sve od sebe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke