Pike odlazi, Barsa već našla zamenu!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 22.09.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Bliži se rastanak.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Osvojio je Đerar Pike sve što se može osvojiti sa Barselonom. Iskusni štoper prošao je Barsinu omladinsku školu, imao epizodu u Mančester junajtedu, da bi se 2008. vratio na "Kamp Nou" i ostao do danas.

Godine su "stigle" 35-godišnjeg Pike koji više nije prva opciija u "blaugrani". Njegov nekadašnji saigrač, a sada trene,r Ćavi Ernandez prednost je dao mlađim snagama, novopridošlici Kristensenu i Arauhu, dok je Pike od starta sezone bio starter samo jednom, protiv Kadiza u Primeri.

Ugovor sa Barsom Pikeu ističe leta 2024. godine, ali je klub odlučio da se raziđe sa njim već naredne godine. Španski mediji već znaju i njegovu zamenu, u pitanju je štoper Atletik Bilbaa Injigo Martinez.

Martinez je četiri godine mlađi od Pike, ušao je u poslednju godinu ugovora sa Bilbaom i moći će da nesmetano da pregovara sa Barsom od 1. januara naredne godine.

Španski reprezentativac je u Bilbau od 2018. godine, godinama važi za jednom od najboljih štopera u Primeri i sigurno bi imao šta da ponudi Ćavijevom timu.

Što se tiče Pikea, njegova naredna stanica mogao bi da bude MLS.

Danas se nastavlja takmičenje u Ligi nacija, a ovo je kompletna ponuda AdmiralBeta za ovo reprezentativno takmičenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke