Plan "Mesi 2023" postoji, Barsa povukla prve poteze!

Autor: Milovan Longinov
subota 24.09.2022.
09:50
Izvor: Sportske.net

Zamislite ovaj "Poslednji ples"?

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Barselona će učiniti sve da vrati Lionela Mesija narednog leta!

Fernando Polo, jedan od upućenijih katalonskih novinara, napisao je danas članak o potencijalnom povratku Lionela Mesija na "Kamp nou".

Prema njegovim saznanjima, Barsa je povukla prve korake za Leov povratak, pošto je Đoan Laporta uspostavio kontakte sa njegovom porodicom, preciznije ocem Horheom koji ga i zastupa.

Barsa želi da ga vrati i kao igrača, ali i kao klupskog ambasadora po završtku karijere. Da bi se vratio kao igrač, Mesi mora da prihvati znatno manju platu nego što ima u Parizu, gde zarađuje preko 30 miliona evra. Takođe, Mesi bi prihvatio "sekundarnu" ulogu, jasno je da kada napuni 36 godina ne može da igra na svim mečevima, ali navodno Leo nema ništa protiv toga.

Barsa je već razmatrala i taktičke planove, odnosno, kako bi se Mesi uklopio sa Levandovskim, jer PSŽ igra drugačije ove sezone, u formaciji 3-4-1-2, bez klasičnih krila. Ćavi Ernandes bi morao da razmotri Mesija na desnom krilu, gde već ima Osmana Dembele i Rafinju, doduše, oni mogu da igraju i na drugom boku. 

U klubu veruju da bi Mesijev povratak bio značajan i na marketinškom planu, posebno jer je njegov povratak želja svakog navijača, naravno i Ćavija Ernandesa. Ćavi i Mesi su u stalnom kontaktu godinama unazad, jer su veliki prijatelji i to može da bude presudan faktor. 

Međutim, iako je i Mesi svestan da je njegov povratak u Barsu već sada aktuelna tema, on ne želi da žuri, fokusiran je na Mundijal i želi da vidi kako će proći sezona, posebno sa novim timom Pari Sen Žermena.

Mesi ima ugovor do 2023. godine, uz opciju produžetka do 2024. ali on će imati poslednju reč, odnosno, može da odbije Parižane i da na leto opet bude slobodan. 

Suštinski gledano, Mesijev povratak bi doneo brojne pozitivne reakcije. Osim što bi klub ispravio grešku onog sramnog rastanka iz 2020. godine, Mesi i Barsa zaslužuju "poslednji ples". Kako je navedeno, Ćavi će imati ključnu ulogu, ako uveri Mesija u svoj projekat i pronađe mu pravo mesto u paklenoj konkurenciji, da svi budu zadovoljni i bitni, ovo bi mogla da bude savršena priča za kraj.

Prethodno, Mesi će učiniti  sve da osvoji LŠ i sa Pari Sen Žermenom, a AdmiralBet nudi primamljivu kvotu 2,90 da će Parižani stići do finala u Istanbulu!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Saturday, 24.09.2022
13:16

kako rastanak 2020-te kada je to bilo prosle sezone tj 2021-ve godine? ja nzm ko pise ovakve tekstove...