Počela da radi Flikova "metla", prvi "stradali" štoperi! Zna se i ko je sledeći?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.07.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Trener Barselone počeo da čisti...

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona moraće da redukuje svoj roster kako bi bila u mogućnosti da registruje pojačanja u letnjem prelaznom roku.

Kao i svakog leta, i ovog će glavna tema u Kataloniji biti registracija i plate igrača, a ne toliko novac za obeštećenja, kojeg ima na računu, ali ga "blokira" fer-plej.

Danas je otkriveno da je Hansi Flik precrtao Injiga Martineza, koji nije ni registrovan za La Ligu, te bi mogao sporazumno da napusti klub bez obeštećenja i to posle samo godinu dana.

Iskusni štoper stigao je prošlog leta kao slobodan igrač, nastavio je da ima problema sa povredama i nije se baš ni naigrao. Ali, nije jedini koga je Flik otpisao, jer očekivano ne računa ni na Klemena Lenglea. On se vratio sa pozajmice iz Aston Vile, ima ogromnu platu i Barsa na sve načine želi da ga se reši, nije isključen ni raskid ugovora.

Očekuje se da u rotaciju uskoči mladi Mikail Faje, mladi Senegalac iz drugog tima Barselone, koji je eksplodirao i na treninzima oduševio Flika. Ima 20 godina, levonog je i veoma brz, agresivan i snažan, te se uklapa u Flikov sistem. 

Osim Martineza i Lenglea, očekuje se da bude precrtan i mladi napadač Vitor Roke čiji je broj 19 već zadužio Lamin Jamal, i koji će izvesno na pozajmicu, mada nije isključena ni prodaja.

On je zimus stigao za čak 30 miliona evra, a u igri su i brojni bonusi tako da je ovo još jedan nelogičan transfer Barselone.

Ansu Fati je takođe impresionirao Flika i on bi najpre njemu da pruži još jednu šansu da se nametne kao konkurencija Robertu Levandovskom ili novajliji Niku Vilijamsu na levom boku, jer se očekuje da on bude prvo pojačanje i prvi izbor kraj leve aut linije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke