Počeo egzodus, Barsa prodala tandem za 13 miliona evra, ko je sledeći?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 21.06.2021.
09:55
Izvor: Sportske.net

Mršavo, ali ovo je tek početak.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Barselona je i zvanično počela operaciju odlazaka nepotrebnih i suvišnih igrača.

Kako je potvrdio Fabricio Romano, Nica je iskoristila klauzulu i otkupila Žan-Klera Todiba za 8,5 miliona evra, a Barsi će pripasti i potencijalnih sedam miliona bonusa u zavisnosti od štoperovih brojki. 

Todibo je stigao za samo milion evra u zimu 2019. godine, ali nikada nije dobio pravu šansu, pa je otišao na pozajmicu u Šalke, potom u Benfiku, a onda u Nicu. 

Drugi koji je napustio Barsu je Konrad De La Fuente, krilni napadač iz Barselone B, koji je ovog leta trebalo da bude prekomandovan u prvi tim. Ipak, kako je gužva u napadu, Ronald Kuman je dao zeleno svetlo za njegovu prodaju.

Olimpik Marsej je platio 3,5 miliona evra za njegovo obeštećenje, ali Barsa će imati i 50% od naredne prodaje, kada Konrad napusti francuski klub. 

Horhe Sampaoli je lično zvao američkog reprezentativca i ubedio ga da izabere Marsej. 

Inače, Konrad je mlad, rođen je 2001. godine, veoma je brz i odličan dribler, ali u Barsi već imaju Ansua Fatija, Osmana Dembelea i Memfisa Depaja. 

Sada se očekuju i odlasci Filipea Kutinja, Martina Brajtvajta, Miralema Pjanića, Žuniora Firpa, golmana Neta, te Samjuela Umtitija koji su u prvom redu za odlazak.

Ipak, kako je i Đoan Laporta potvrdio, biće jako teško da Barsa proda sve koje želi, jer su u katalonskoj svlačionici najveće plate i igrači odbijaju da odu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke