Počinje nova era u Čelsiju - Mnogo odlazaka i jedan super dolazak!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 30.05.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Tod Boeli počinje sa kupovinom.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Čelsi se polako navikava na život posle Romana Abramovič. Ruski milijarder je bio u klubu od 2004. godine, a novi vlasnik je i zvanično postao Amerikanac Tod Boeli.

Boeli će imati težak zadatak, Čelsi čeka rekonstrukcija tima, nakon jedne ne baš najbolje sezone u kojoj su "Plavci" završili na trećem mestu u Premijer ligi i ispali u četvrtfinalu Lige šampiona od Real Madrida.

Ovog leta "Stamford bridž" će napustiti nekolicina prvotimaca. Dvojica štopera Andreas Kristensen i Antonio Ridiger sele se u Španiju i pojačaće Barsu i Real.  Još dvojica defanzivaca su blizu Španije, tačnije Katalonije, Sezar Aspilikueta i Markos Alonso mogli bi baš kao i Kristensen u "Blaugranu". Problem je što će Čelsi zaraditi samo na Alonsu, jer ostaloj trojici igrača na leto ističu ugovori, pa će njihova selidba sa "Stamford bridža" proći bez prihoda za klub.

Osim ove četvorke, Čelsi bi vrlo lako mogao da ostane i bez Romelua Lukakua koji nije zadovolji ove sezone i mogao bi da potraži sreću na drugom mestu, najverovatnije mu sledi povratak u Inter. Iz kluba bi mogli da odu i dvojica mladića Mejson Maunt i Kristijan Pulišić, ali se još uvek ne zna gde.

Kada je reč o kupovini, prvo ime koje bi moglo na "Stamford bridž" je Barsin fudbaler Usman Dembele, tako bar javljaju mediji u Španiji.

Dembeleu ugovor sa Barsom ističe na kraju sezone, a Francuz i uprava Katalonaca nisu našli zajednički jezik, pa je izvesno da će 25-godišnjak biti slobodan na leto.

Ključnu ulogu u Dembelevom dolasku na Ostvo imaće Čelsijev menadžer Tomas Tuhel koji je sarađivao sa brzonogim krilom u Borusiji Dortmund i pratkično stvorio od njega ozibljnog igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke