Poker ponuda za Ramosa, jedan klub ima keca u rukavu!

Autor: Milovan Longinov
subota 19.06.2021.
10:35
Izvor: Sportske.net

Španac pred odlukom, koja je najbolja?

Twitter/@realmadrid
Twitter/@realmadrid

Povezane vesti

Serhio Ramos je i zvanično napustio Real Madrid posle 16 nezaboravnih godina.

Surovi Florentino Perez nije želeo da odstupi od svojih principa ni kada je u pitanju verovatno najveći kapiten u istoriji kluba. Do poslednjeg dana nudio je Ramosu isključivo ugovor na godinu dana uz 10% smanjenje plate, a kada je štoper konačno prihvatio, odgovorio mu je "ponuda više nije na stolu".

Serhio Ramos će tako obući dres nekog drugog kluba, što je donedavno bilo nezamislivo. U igri, kako stoje stvari ako ne bude iznenađenja, biće jedan od ova četiri kluba - PSŽ, Mančester Junajted, Čelsi, Mančester Siti (Sevilju je odmah odbacio kao mogućnost).

PSŽ 

Najrealnija opcija. Pariz je njegova destinacija i reklo bi se i pravi izbor. Ramos bi došao da se bori sa Markinjosom i Kimpembeom za minutažu, nekako PSŽ ni nema tog "trećeg" štopera, podjednakog kvaliteta da deli minute sa prvim tandemom.

PSŽ će se boriti za sve trofeje, stigli su Vajnaldum i Donaruma, Nejmar je obnovio ugovor, nema dileme da će biti samo jači. Uz to, PSŽ može da ispuni Ramosove uslove i da mu da ugovor na dve godine i platu od 12 miliona evra.

Sve u svemu - PSŽ pokriva sve što je Ramosu bitno - tim iz vrha Evrope, koji napada sve trofeje i možda da zadovoljni apsolutno sve finansijske zahteve, a grad Pariz sa sobom donosi i poseban glamur, pa je posle prestonice Španije najprivlačnija destinacija za njegov privatni život.

Čelsi

I Tijago Silva i Serhio Ramos? Deluje previše, ali zašto ne bi baš njih dvojica olakšali sebi i delili minutažu čitave sezone? Tomas Tuhel forsira formaciju sa trojicom štopera, Silva je tu bio "libero", organizator iz sredine, što bi svakako mogao da bude i Ramos. Levo Ridiger, desno Aspilikueta i Kristensen, deluje da bi mogli da se uklope. 

Čelsiju novac nije problem, Tuhel želi da pojača štopersku poziciju, Silva je u godinama i moraće da mu prepolovi minutažu. Baš kao što bi i Ramosu bilo idealno da bi što duže trajao.

Mančester Junajted

Ovo bi trebalo da bude najlogičniji spoj. Pre pet godina kada je Ramos prvi put "zategao" odnos sa Perezom, pretio je odlaskom u Junajted. Istorijski gledano, ono što je Real u Španiji, to je nekako Junajted u Engleskoj, pa ovo nije nerealan spoj. Solskjeru je takođe preko potreban štoper, a još više i onaj koji je lider, što je Ramos više nego 200%. 

Megvajer i Lindelof ne ulivaju poverenje kao par, tu je i Erik Baji, ali on nikada nije bio na nivou klupskog renomea. Ramos ima godina, ali ima i sve što je Junajtedu potrebno. 

Mančester Siti

Iako se samo u jednom momentu ovo pojavilo kao opcija i potom nestalo, nemojte biti iznenađeni ako Pep dovede Ramosa i ako Ramos poželi da ide baš kod Pepa. Pre svega, iako deluje da je Sitiju nepotreban još jedan štoper, Erik Garsija je otišao, za njim u Barselonu želi i Ajmerik Laport, a onda Gvardioli ostaje samo Nejtan Ake kao "bek ap" opcija. U tom slučaju, Ramos bi bio idealan da konkuriše Stounsu i Dijasu i sigurno da bi ga čekala značajna minutaža. 

...

Za sada, Juventus se ne pominje, iako je "stara dama" naširoko poznata kao kradljivica slobodnih igrača. Liverpul nije opcija, došao je Konate, oporavlja se Van Dajk, a i Španac ima previsoke finansijske zahteve za Redse. 

Bajern neće biti opcija, nijedan klub u Španiji, u Italiji možda samo Juventus, dakle ostaju - PSŽ ili Premijer liga - Mančester ili London? 

I ako vas baš zanima, naš glas ide u Pariz...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke