Poketinova crna lista, (pre)ambiciozni Čelsi će inkasirati preko 300.000.000 evra?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 31.05.2023.
14:15
Izvor: Sportske.net

Ako ovo uspeju...

EPA-EFE/Sergio Perez
EPA-EFE/Sergio Perez

Povezane vesti

Fudbalski klub Čelsi planira veliku rekonstrukciju ovog leta.

Engleski mediji, preciznije "Dejli mejl", danas je objavio spisak igrača koji su na prodaju sa njihovim cenama koje su blago rečeno - preterane.

Poketino je spreman da se odrekne igrača na koje ne računa ili koji žele da odu, a prvi i najskuplji među njima je - Mejson Maunt. On je daleko od dogovora sa klubom, a Čelsi je spreman da ga pusti za 85 miliona evra?! Do sada su se pominjali Mančester junajted i Liverpul, ali ovo je definitivno previsoka cena za njega, pa ostaje da vidimo kako će teći dalji pregovori.

Još jedan precenjen igrač je - Konor Galager za koga Čelsi navodno očekuje i traži 45 miliona evra. On se povezivao sa Njukaslom i Vest Hemom, a nije isključen ni povratak u Kristal Palas.

Treći je Mateo Kovačić, čije je potencijalno obeštećenje od 40 miliona evra ipak realnije i dostižnije. On se ranije povezivao sa Mančester sitijem, jer Pep Gvardiola razmišlja o potencijalnom odlasku Ilkaja Gundogana, koga zove Barselona.

Kristijan Pulišić će takođe napustiti klub, kao i golman Eduar Mendi, Trevo Čaloba i Ruben Loftus-Čik, a sva četvorica procenjena su od strane Čelsija na 30 miliona evra. Svakako da su previsoke cifre, naročito ako se uzme u obzir forma iz protekle sezone.

I za kraj, na prodaju su još dvojica ofanzivaca, Hakim Ziješ koga prate Milan i Inter, ali je cena - 18 miliona evra. Povratnik Kalum Hodson-Odoi može da ide za 11 miliona evra, dok se Žoao Feliks i Denis Zakarija vraćaju posle pozajmica u Atletiko i Juventus. 

Kada se podvuče crta, ako Čelsi zaista dobije ove cifre koje je odredio, klub bi mogao da inkasira preko 300 miliona evra, a da li zaista neko može da plati Maunta 85 miliona, Galagera 45 ili Mendija, Loftus-Čika, Pulišića i Čalobu po 30?!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke