Ponoćna bomba - Barsa kreće po Mesija, Argentinac danas sleteo u Kataloniju!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.08.2022.
23:46
Izvor: Sportske.net

Da li ste spremni za "poslednji ples"?

EPA-EFE/Mohammed Badra
EPA-EFE/Mohammed Badra

Povezane vesti

Gde ima dima, ima još više vatre kada je u pitanju rad nove uprave Barselone, koja već priprema teren za povratak Lionela Mesija!

Ovo nije tajna, jer Đoan Laporta već neko vreme, kroz razne intervjue, indirektno "moli Lea za oproštaj" zbog načina na koji je bio primoran da ga se odrekne. 

"Mesi? Moramo da poštujemo činjenicu da je on član Pari Sen Žermena, da ima ugovor sa drugim klubom. Ipak, isto tako moram da ponovim da imamo moralnu obavezu prema Leu i da sam i dalje u dobrim odnosima sa njim i njegovom porodicom", rekao je i danas Đoan Laporta, uoči "Kupa Đoan Gamper". 

Mesi je prošlog leta otišao u PSŽ kao slobodan igrač, ali bi na isti način mogao da se vrati već narednog. 

Argentinac ima ugovor do juna 2023. i tada će ponovo sam odlučivati o svojoj karijeri, jer postoji mogućnost da PSŽ ponudi još godnu saradnje, ali Mesi ima završnu reč i može da bira da li da prihvati ili ne. 

Katalonski mediji i to pouzdani, večeras su lansirali informaciju da je tačno da je Đoan Laporta lično obnovio kontakte sa ocem Lea Mesija, Horheom, koji ujedno i zastupa svog sina. 

Navodno, Mesi više nije toliko zagrejan da već narednog leta ode u Ameriku, već bi navodno ostao još u Evropi, a ako bude išao iz Pariza, gde bi drugo nego u svoju Barselonu?

Katalonski klub je otvoren za sve opcije, navodno će pregovarati da li će ugovor biti na godinu ili dve, jer će Mesi 24. juna 2023. napuniti 36. 

Zanimljivo je i to da je Mesi baš danas ponovo sleteo u Barselonu, u koju dolazi čim ima slobodno vreme. Nije želeo da odgovara na pitanja novinara koji su ga saletali na aerodromu, ali njegovo redovno pojavljivanje u Barseloni uvek utiče na glasine i podgreva činjenicu da je Katalonija njegov dom. 

Novinar Radio Katalunje Ćavi Lemus je večeras takođe otkrio da ključ drži Ćavi, odnosno način na koji vodi ekipu i da će Mesi još kako želeti da se vrati ako Barsa nastavi ovako da raste. 

Iza Barse je jedan od najboljih prelaznih rokova u modernoj istoriji kluba, a nije još uvek ni završen. Očekuje se da u ponedeljak dođe Markos Alonso, a ukoliko dođe i Bernardo Silva, Barsa će imati tim dostojan borbe za sve trofeje.

Na ovu temu oglasio se takođe baš danas, kada je Leo sleteo, i Đerar Romero, bukvalno najpouzdaniji novinar u Kataloniji, koji je ovog leta pomerio sve granice u pozitivnom smeru.

On je podvukao da su nedostupne bilo kakve informacije iz izvora bliskih klubu, da niko ništa ne govori na tu temu i da je baš zbog toga njegov lični osećaj da će se Mesi narednog leta vratiti i da se radom u tišini na ovu temu priprema teren za nešto veliko.

Postaviće se do tada mnoga pitanja, da li će Mesi biti potreban novoj Barsi, u napadu je već sada gužva, no, ako Leo prihvati ulogu koju je Ćavi imao u svojoj oproštajnoj sezoni 2014/15, sve će se stvari poslagati kako treba.

Baš te sezone, kada je Ćavi kao kapiten bio redovni rezervista, Barsa je poslednji put i osvojila Ligu šampiona i "tripletu"... 

Izgleda da polako pišemo scenario novog "Poslednjeg plesa" i spremite se za brojne glasine i rasplet u narednim mesecima, ali jedno je sigurno - Barsa će pokušati da vrati Mesija, koji će gotovo sigurno postati slobodan na leto... i da, imaće tim dostojan Lea Mesija, što nije bio slučaj godinama unazad. To možda bude i presudno. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke