Ponuda koju su čekali i Nunjez i Liverpul, ko kaže da je nemoguće?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 08.05.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Urugvajac je opet bio na udaru navijača i javnosti...

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

I onda je odlučio da obriše svoje fotografije u dresu Liverpula, ali ni to nije sve - Darvin Nunjez je dan kasnije završio u Barseloni, u zagrljaju svog prijatelja i saigrača iz reprezentacije - Ronalda Arauha.

Naravno, svi elementi za početak glasina su tu. Prvo, Jirgen Klop odlazi na kraju sezone, a upravo je Nemac bio najveći zagovornik da Nunjez dođe u Barselonu. Kasnije se proširilo da je ostatak sektora za transfer politiku bio za Kristofera Enkunkua. Kada Nemac ode, neće Nunjez imati toliku zaštitu, mada je pitanje i šta bi bilo i da je Klop ostao nakon što je oborio sve moguće rekorde po broju otvorenih i 100% šansi.

I na sve to sada stiže glasina - Nunjez nije bio slučajno u Barseloni nakon što se ispromašivao i protiv Totenhema, prethodno protiv Vest Hema. Jer, njegov agent Žorž Mendeš je veoma blizak sa Đoanom Laportom i navodno mu je ponudio opciju da dovede Nunjeza ukoliko na leto ode Robert Levandovski.

Poljak nema nameru da napusti Barselonu, ali, problem je što će u trećoj godini ugovora, a to je sezona 2024/25, Levandovskog skočiti plata na čak 32 miliona evra (bruto). To će biti veliki trošak i problem za platni budžet, pa pojedini ljudi u upravi veruju da bi prodaja 36-godišnjeg napadača bilo najbolje rešenje.

U tom slučaju, Darvin se nameće kao prava zamena. Uprkos tome što ume da promaši nepromašivo, nekako deluje da ga treba istrpeti i da će u nekom trenutku početi da pogađa sve živo i ne živo. 

Nunjez je i dalje mlad, ima tek 24 godine i najbolje sezone su tek pred njim.

Mendeš je i ranije pronalazio rešenja za svoje agente kada je u pitanju Barselona, setite se samo prošlog leta i slučaja Žoaa Kansela i Feliksa, koji su na pozajmici. 

Nije nemoguće da takva opcija bude i sa Barsom, naravno, ako Arne Slot odluči da ga pusti da ode. 

Ali, ma koliko zvučalo nemoguće, ipak nije tako realno kada se sabere 2+2+2?

Nunjez je veoma blizak sa Arauhom, koga je posetio, a štoper Barse je i ranije javno govorio da bi ga rado imao pored sebe u ekipi, ali i u Kataloniji. Mendeš uvek ima nekog keca u rukavu da zadovolji sve tri strane, tako da ćemo pomno pratiti ovu situaciju tokom leta...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke