Ponuda otišla, imaćemo treći najveći transfer svih vremena, zamena Srbin?

Autor: Boris Jovanović
petak 09.07.2021.
10:52
Izvor: Sportske.net

Izgleda da Nemci neće odoleti, ovo je priča dana!

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Izgleda da se stvari kreću ka transferu. Više izvora potvrdilo je da je Čelsi spreman da plati oko 170 miliona evra za Erlinga Halanda i da je ponuda otišla danas u Dortmund.

Ako je istina, ovo će pokolebati Nemce, oni bi uzeli 100 miliona više nego narednog leta kada će klauzula po kojoj može da ode za 75 miliona stupiti na scenu.

Norvežanin je želeo u Real, ali od toga nema ništa ovog leta. Ako hoće da ode, ovo je šansa. Navodno ga je i Rajola ohrabrio da prihvati ponudu, platu koja će biti oko 15 miliona evra po sezoni.

Jasno, Italijan želi da uzme proviziju, sa druge strane Abramovič smatra da je ovaj transfer dovoljan da zatvori priču i da bude ravnopravan Sitiju u borbi za titulu. "Plavci" su nameravali da ulože u Halanda ili Kejna, ali ovaj drugi ne želi da pređe u redove gradskog rivala, mada, kako sada stvari stoje, Mančester Siti neće platiti željenu sumu Danijelu Livi.

Pep je izjavio da za takav transfer nemaju novca, priča se da je ponuđeno 120 miliona evra i da iznad te sume neće ići.

Ali, vratimo se Halandu. Dortmund ne želi da ga proda za manju cenu, već su napunili kasu od transfera Sanča, ali 100 miliona plusa nije za bacanje. Ako se ostvari Halandov transfer će biti blizu Mbapeovog, treći svih vremena, iza Nejmara i Mbapea, ali i najveći u istoriji britanskog fudbala i u stvari najveći ikada izvan Francuske, čitaj PSŽ.

Dortmund je još ranije poručio da ne želi kusur u vidu Ejbrahama, a priča se i da će probati da kupe našeg Dušana Vlahovića od Fiorentine. To ne čudi, Vlahović je drugi najbolji strelac u najjačim ligama mlađi od 21 godine, pogađate Haland je najefiksniji, računajući sva takmičenja dao je 41 gol u isto toliko mečeva. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke