Porto oslobađa Grujića, Zvezdo reaguj!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 24.06.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Srbin će biti dostupan na tržištu.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Novi predsednik Porta Andre Viljaš-Boaš odlučio je da "zategne kaiš" zbog finansijskih problema i maksimalno rastereti budžet portugalskog velikana uoči početka naredne sezone.

Portugalska "A Bola" piše da će srpski vezista Marko Grujić (28) govoto sigurno biti jedan od igrača koji će napustiti "Dragao" i to tako što će ga klub osloboditi i omogućiti mu da ode bez obeštećenja, iako ima ugovor do 2026. godine.

Grujić godišnje zarađuje oko 2,1 miliona evra, što je jedan od jačih ugovora u klubu, a kako prošle sezone nije bio prvotimac, Porto je rešio da ga pusti.

Zbog neigranja u Portu, Grujić je ostao i bez mesta u selekciji Srbije za Evropsko prvenstvo.

"A Bola" piše i da je vicešampion Nemačke Štutgart zimus želeo da Srbina dovede na pozajmicu, uz mogućnost kupovine, ali da Porto tada nije pristao na takav posao.

Sada će definitivno Grujič izaći na tržište, pa ostaje da se vidi da li će možda reagovati "njegova" Crvena zvezda, kojoj bi on predstavljao kapitalno pojačanje u borbi za plasman u Ligu šampiona. Njegova plata jeste velika, ali to što ne mora da se plati obeštećenje je veoma važna stavka.

Podsetimo, Grujić je svojevremeno iz Crvene zvezde prešao u Liverpul, ali ni tamo se nije naigrao. Bio je na pozajmicama u Herti i Kardifu, a u Portu je od 2020. godine.

U dresu "zmajeva" je imao sjajne mometne, ali sada je u drugom planu i vreme je za novi izazov...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke