Portu fali 50.000.000 - Vrteška vanserijskih golmana za "peglanje računa"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.03.2023.
14:35
Izvor: Sportske.net

Portugalci podgrevaju temu.

EPA-EFE/ESTELA SILVA
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Povezane vesti

Od sezone 2017/18, Porto je u konstantnom plusu kada je reč o razlici između izlaznih i ulaznih transfera. Redovno prave sjajne poslove i poznat su kao klub koji je prava riznica vrhunskih igrača za evropsko tržište.

Skauting služba ovog portugalskog velikana je takođe na visokom glasu i otuda sjajni transferi koje prave u oba smera.

Od pomenute kampanje 2017/18, Porto je na ime transfera teži za 232.000.000 evra, ali to ne znači da mogu mirno da spavaju na "Dragau". Naime, kako otkriva "Rekord", Porto će narednog leta morati da ostvari prihod od 50.000.000 evra kako bi imali "čiste papire" što implicira da su se u klubu dešavale pojedine nečasne radnje, za šta ih javnost neretko optužuje.

Shodno tome, moraće da usleci skupocena prodaja, a kao prvo ime isplivao je izvanredni čuvar mreže i dete plavo-belih Dijogo Košta. Momak rođen 1999. godine prekomandovan je iz "B" tima 2019. godine i briljantan je u igri nogom, istrčavanjima, procenama, a naravno i intervencijama na liniji. On se povezuje s Mančester junajtedom, ali konkretnih poteza još uvek nema. Kvalitetan golman koji bi Portu mogao da obezbedi novi bogati prihod, a u isto vreme i novom klubu stabilnost ispred mreže.

Ukoliko se zaista dogodi da Dijogo Košta napusti "Dragao", Porto bi, navodno, krenuo u lov na još jednog briljantnog golmana – Giorgija Mamardašvilija iz Valensije. Gruzin je najbolji pojedinac "slepih miševa" u ovoj tmurnoj sezoni.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke