Posle Evropskog - pijaca! Koji srpski igrači su na "ceni"?

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.06.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Biće ponešto da se probere.

FSS
FSS

Povezane vesti

Nakon razočaravajućeg rezultata, a pride i niskog kvaliteta pružene igre, fudbaleri reprezentacije Srbije vratili su se u domovinu i sada ih očekuje kraći odmor pre nego što se priključe klubovima na pripremama.

Poneki će se vratiti u klubove u kojima smo navikli da ih gledamo, dok su drugi predmet spekulacija u vezi sa promenama sredina. 

Momak koji je, zasigurno, zaslužio bolji tretman od selektora Dragana Stojkovića bio je Lazar Samardžić. Dobio je priliku u poslednjem duelu od samog starta, ali u formaciji u kojoj smo nastupali, sa igračima i planom koji su sve to pratili, on nije mogao da iskaže svoje osnovne kvalitete. Ofanzivni vezista Udinezea je neko o kome se dosta priča u Italiji u poslednje vreme nakon što mu je prošlog leta propao transfer u Inter. Samardžića želi Lacio budući da su Rimljani ostali bez Felipea Andersona i Luisa Alberta, pa se on idealno uklapa u profil igrača za kojim tragaju s tim da je njegova cena iznad 20.000.000 evra. Osim "nebeskoplavih", Fenerbahče na čelu sa Žozeom Murinjom takođe prati dešavanja oko srpskog reprezentativca.

Isti klub, navodno, zainteresovan je i za Filipa Kostića čiji je odlazak iz Juventusa izvestan budući da ga Marko Mota ne vidi kao člana startne postave. Kostić je doživeo povredu kolena u prvoj utakmici protiv Engleske i prve proene bile su da ga očekuje pauza od barem mesec dana, što znači da ga neće biti do sredine jula na terenu. Za njegove usluge navodno se raspitivao i Galatasaraj.

Navodno, Čelsi razmatra angažovanje golmana Valensije i čoveka koji briljira na Evropskom prvenstvu braneći boje svoje Gruzije - Georgija Mamardašvilija. Cena koja dostiže i do 40.000.000 evra je nešto što ih odvraća imajući u vidu da su pod pritiscima zbog finansijskog fer-pleja, ali ukoliko bi Mamardašvili stigao na "Stamford bridž" ne bi iznenadilo da Đorđe Petrović pogleda ka odlasku iz kluba, jer se veruje da bi u tom slučaju Robert Sančez bio drugi golman.

Dušan Vlahović za sada ostaje centralna figura Juventusovog novog projekta koji će sa klupe voditi Tijago Mota, osim u slučaju basnoslovne ponude, mada za sada ne postoje intenzivne spekulacije da će do nje i doći.

Nijedan defanzivac nije osvojio više duela u grupnoj fazi Evropskog prvenstva od Strahinje Pavlovića (27). Samo dva primljena gola kazuju da je naša poslednja linija bila bolja nego ikada na turniru koji je okončan za srpsku reprezentaciju, a Strahinja Pavlović odigrao je odlično. Štoper Salcburga je iz tog razloga na ceni i za oko 25.000.000 evra austrijski klub bi trebalo da izađe kao zadovoljan iz priče. Navodno, Juventus koji ga prati još odranije, mogao bi da posegne za njim, ali konkretnijih stvari još uvek nema.

Sveže promovisani Komo navodno je pokazao interesovanje za dovođenje veziste Fulama Saše Lukića. Oni su već angažovali Andreu Belotija, uskoro bi trebalo i golmana Paua Lopeza, a žele čak i Rafaela Varana!

Bio je sasvim solidan na Evropskom prvenstvu, ne više od toga, ali i njega eventualno čeka transfer. Ivan Ilić navodno ima poziv Zenita koji je spreman da ga plati 25.000.000 evra, čime bi Torino profitirao oko devet miliona u odnosu na plaćenu cenu ekipi Verone prošlog leta.

Ovo su igrači o kojima se pisalo u prethodnom periodu, prevashodno od strane inostranih medija. Očekuje se da se pojedini pregovori uskoro intenziviraju, a možda pojave i neki novi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke