Posle Interovih poteza "plakaće" rivali, nakon Konteovog "Neroazuri"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 20.05.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Tri velika transfera, dva ulazna i jedna izlazni.

EPA/PAOLO MAGNI
EPA/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Fudbaleri, uprava i navijači Intera još uvek se nadaju odbrani "Skudeta", za to će im biti potrebna pobeda u poslednjem kolu Serije A protiv Sampdorije kod kuće, ali i poraz gradskog rivala Milana u gostima od Sasuola.

Bili šampioni ili ne, Inter neće menja transfer planove ovoga leta. Najveća želja trenera Simonea Inzagija je Argentinac Paulo Dibala. Sjajni ofanzivac odigrao je svoju poslednju utakmicu na "Alijanc stadionu" u crno-belom dresu klub iz Torina i suzama se oprostio od navijača. On će biti slobodan na kraju sezone, a Inter je već u podmaklim pregovorima sa Dibalinim agentima, ali se igru uključila i Roma.

U isto vreme, čelnici Intera ubeđuju još jednog rivalskog fudbalera, kome ugovor ističe na leto, da se preseli na "Đuzepe Meacu". U pitanju je Romin vezista Henrih Mihitarijan. 

Sportski direktor Intera, Đuzepe Marota stupio je u kontakt sa agentom 33-godišnjeg Jermena i počeo da "opipava puls" iskusnog fudbalera, koji bi mogao da bude važan igrač u rotaciji "Neroazura" naredne sezone. Mihitarijan navodno želi ugovor na dve godine i 4.000.000 evra po sezoni.

Sudbina Hrvata Ivana Perišića još uvek nije poznata. Uprava Intera "kasno" je krenula u pregovore o novom ugovoru sa brzonogim krilom, Perišić nije zadovoljan takvim odnosom kluba, ali se u Interu nadaju da će ga odobrovoljiti dobrim finansijskim uslovima, oko 6.000.000 evra po sezoni, i da će svetski vicešampion ostati na "Meaci" još dve sezone, uprkos velikom interesovanju Čelsija.

Ono što brine navijače "Neroazure" jeste želja njihovog bivšeg trenera Antonija Konteada ih ostavi bez jednog od najvažnijih igrača u odbrani, štopera Alesandra Bastonija. Italijanski stručnjak "obožava" mladog štopera i spreman je da za njega plati 70.000.000 evra, Interu bi novac dobro došao, zbog ne baš blistave finansijske situacije, ali je veliko pitanje kako će nadomestiti njegov izostanak u timu za narednu sezonu.

AdmiralBet je pripremio sjajnu ponudu na poslednje kolo Serije A. Naš predlog je X na meču Sasuolo - Milan. Kvota je 5!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke