Postaje ozbiljno - Dibala dobio ponudu koje se Juve plašio!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 17.01.2022.
09:46
Izvor: Sportske.net

Juve ostaje bez svoje uzdanice?

. EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
. EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Argentinski fudbaler Paulo Dibala može da promeni sredinu predstojećeg leta zbog zastoja u pregovorima sa Juventusom povodom novog ugovora.

Aktuelna saradnja između Dibale i "stare dame" iz Torina ističe na kraju tekuće sezone. Iako je klub dao garancije Argentincu da će ispuniti njegove uslove od osam miliona evra godišnje na ime plate, te dva miliona evra bonusa na ugovor do 2026. godine, to je trenutno stopirano, jer Juventus više nije uveren da je to dobra opcija.

Torižani bi pokušali da umanje prohteve "La Hoje", ali čitavu situaciju, te sistem poverenja između dve strane koji je sada poljuljan, mogao bi da iskoristi Inter. Bio bi to spektakularan posao "nerazura" i njihovog sportskog direktora Bepea Marote budući da su spremni da ponude Dibali ugovor od pet godina uz platu od 7.5 miliona evra po sezoni. U tom slučaju prihodovao bi približan novac, ali bi imao duži ugovor, što mu odgovara.

Stigao bi kao slobodan igrač, nema sumnje da bi uz Lautara Martineza bio prva zvezda ekipe i zajedno sa zemljakom bi predvodio napad tima Simonea Inzagija. Nikada nije krio svoju ljubav prema Juventusu, želeo je i želi da ostane, ali uprava nije dovoljno konkretna, a šta o tome misli, Dibala je demonstrirao za vikend kada je dao gol Udinezeu. On je momentalno uputio prekorni pogled ka tribinama i to na delu stadiona gde sede čelnici, pre svih potpredsednik Pavel Nedved.

Rekao je da je tražio prijatelja, ali da ga nije uspeo naći, no to je zvučalo ironično i jasno je kakvu je poruku Argentinac želeo da uputi javnosti, ali i svojoj upravi.

Dibala ima 28 godina, a u Juventus je stigao 2015. godine iz Palerma, odavno im se isplatio, no u poslednje dve sezone često ima problema sa povredama

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke