Potpuna konfuzija, Kejnov kvari Halandov transfer iz snova?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.05.2023.
10:39
Izvor: Sportske.net

Velika dilema...

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Real Madrid je u potrazi za novom "devetkom" i stvari su zapravo mnogo komplikovanije nego što izgleda u ovom trenutku. 

Najpre, Karim Benzema ostaje izbor broj jedan, ali samo još sledeće sezone, koja će mu biti najverovatnije poslednja u klubu. Francuz je ove sezone već pokazao znake finiša karijere i svog "prajma", a naredne godine će napuniti 37. 

Real odavno priprema teren za život bez Benzeme, a sada je neočekivano opet u prvi plan ušao Hari Kejn. Iako na papiru deluje kao idealno rešenje, jer je šest godina mlađi, u Madridu imaju brojne nedoumice. Prvi problem je što je Kejn dostupan samo ovog leta, godinu dana pre isteka ugovora sa Totenhemom. Nema naznaka da će potpisati novi, a Danijel Levi sigurno neće dopustiti da ode kao slobodan igrač narednog leta. Ako sada dođe Kejn, da li je Benzema već spreman da prihvati ulogu rezerviste?

Drugi problem je - Erling Haland. Njega u Madridu vide kao idealnog Benzeminog naslednika, ali je sigurno da neće moći da dođe do leta 2024. ili možda čak i 2025. godine. Nije tajna da Haland gleda u pravcu Španije, ali letos nije želeo da izabere srcem, već glavom, i svako razuman bi izabrao Mančester siti u ovom trenutku. Ipak, Haland bi lako mogao u Španiju, preciznije u Madrid, u godinama koje dolaze. Dolaskom Kejna, jasno je da je blokiran i Haland, jer Englez može da igra još nekoliko godina na vrhunskom nivou i jasno je da on i Norvežanin sigurno ne mogu da igraju u tandemu.

Tako u Madridu vlada velika dilema, da li da krenu sada po Kejna kada je poslednji trenutak za njegov transfer ili da ga prepuste nekom drugom i uzdaju se u Halandovu želju. Takođe, As piše da bi Kejn mogao da izazove zastoj u trgovačkom ringišpilu i po pitanju Kilijana Mbapea, koji bi sasvim sigurno ponovo mogao da bude Perezova želja 2024. godine.

Da li dovesti Kejna ili rizikovati i narednog leta krenuti po Mbapea i/ili Halanda? 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke