Potpuni haos na relaciji Madrid-London! Ovo je ponuda za Feliksa, ali i neočekivana prodaja?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 12.08.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Portugalac sve bliže povratku u London.

EPA-EFE/Vince Mignott
EPA-EFE/Vince Mignott

Povezane vesti

U Čelsiju i ovog leta vlada potpuno ludilo kada su transferi u pitanju. 

Kao što je poznato, Samu Omorodion je sleteo u London na preglede, ali su pregovori propali u finalnoj fazi i ta priča je završena. Napadač se vratio u Atletiko Madrid, pa je neočekivano iskočilo ime - Žoaa Feliksa.

Žorž Mendeš je već u Londonu, pregovara oko uslova za svog klijenta, ali i pokušava da omogući da ga Čelsi otkupi od Atletika. Navodno, Čelsi će ponuditi 45 miliona evra za njegov potpis, jer u klubu veruju da će za tu sumu moći da ga dovedu pošto su dobili zeleno svetlo od igrača. 

Spekuliše se da Atletiko želi da uključi Feliksa u pregovore oko Konora Galagera, koji je već tri dana u Madridu i čeka rasplet, koji je najpre držao transfer Omorodiona, pa klubovi sada traže ostala rešenja i pregovaraju. Feliks je smanjio svoja potraživanja, odnosno primanja kako bi ga Čelsi otkupio i preostaje da vidimo kako će se sve ovo završiti. 

Ali, dolaskom Feliksa, i prethodno Pedra Neta, postalo je jasno da će neko iz ofanzivne linije morati da ode. Svi su verovali da je Rahim Sterling prvi na toj listi, ali je ogroman problem njegova plata od 350.000 funti nedeljno, koju apsolutno niko ne može da pokrije, a Englez nema razloga da je se odrekne.

Pouzdani izvori otkrivaju da ukoliko Sterling ostane, Noni Madueke bi mogao da bude taj koji bi morao da napuni kasu svojim odlaskom. 

Madueke je stigao u Čelsi januara 2023. za 35 miliona evra kao veliko pojačanje iz PSV Ajndhovena, ali ne može se reći da je opravdao očekivanja. U Premijer ligi je odigrao 35 mečeva, dao je šest golova i upisao dve asistencije. 

Madueke ima 22 godine, najbolje su pred njim, ali bi Čelsi mogao da iskoristi i činjenicu da je vredan na tržištu i da bi doneo više novca nego Sterling, koji nikome nije interesantan. 

Enco Mareska navodno želi da dovede i klasičnog napadača, ali je očigledno Tod Boli odlučio da kupi Feliksa, što je bila njegova želja i prošlog leta, kada je Maurisio Poketino odbio njegov otkup. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke