Potvrđeno - Atletikova prva letnja bomba, po ukusu Dijega Simeonea!

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.06.2021.
21:05
Izvor: Sportske.net

Gotovo je.

EPA-EFE/Ballesteros
EPA-EFE/Ballesteros

Povezane vesti

Rodrigo De Paul je prvo veliko pojačanje Atletiko Madrida ovog leta.

Brojni pouzdani izvori kao što su Fabricio Romano i Mateo Moreto potvrdili su večeras da su dogovoreni i poslednji detalji, te da će De Paul napustiti Udineze i pojačati Atletiko Madrid.

Prema informacijama koje je potvrdio i Fabricio Romano, Atletiko će platiti obeštećenje od 35 miliona evra, a sjajni Argentinac će potpisati ugovor do juna 2026. godine.

De Paul je rođen 1994. godine, u Evropu je stigao iz Rasinga u redove Valensije još kao 20-godišnjak, ali se na "Mestalji" nije snašao ni igrao koliko je očekivao. 

Klub iz Udina ga je otkupio za samo tri miliona evra leta 2016. godine i do danas je De Paul izrastao u jednog od najboljih veznih igrača Serije A.

Za Udineze je odigrao ukupno 184 utakmice, postigao je 34 gola i dodao 36 asistencija, a dobre igre preporučile su ga i selektoru Argentine Lionelu Skaloniju.

De Paul je za reprezentaciju debitovao oktobra 2018. godine i do sada je sakupio 20 nastupa, a bio je starter i u remiju sa Čileom na otvaranju Kopa Amerike.

Nema sumnje da će Dijego Simeone znati da izvuče maksimum iz njega, uostalom, poznat je po tome da ume sa svojim sunarodnicima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke