Potvrđeno drugo Barsino pojačanje, iako ga Ćavi nije želeo!

Autor: Milovan Longinov
sreda 31.05.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Stigla još jedna potvrda.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Ruben Neveš će biti drugo pojačanje Barselone ovog leta!

Nakon Injiga Martineza koji stiže kao slobodan igrač po isteku ugovora sa Atletik Bilbaom, stiže i pojačanje u veznom redu.

Ovu vest plasirao je najpouzdaniji katalonski novinar Đerar Romero, koji je ovakav epilog i ranije najavljivao.

Naime, Romero je više puta najavljivao ovaj transfer kao "kompenzacija" Žoržu Mendešu što Barsi olakšava i pomaže u svim poslovima.

Neveš je Mendešov igrač i želi u Barselonu, koja će ga dobiti na sniženju, iako ga Ćavi nije želeo.

Preciznije, Ćavi je prihvatio Neveša kao igrača ako ode Frank Kesi, dakle, igrača na klupi, i nikada nije pristao da on bude zamena za Serhija Busketsa. U prevodu, Neveš stiže na klupu Barselone i neće imati zagarantovano mesto u ekipi.

Ostaje i misterija koliko će Barselona morati da plati Neveša, zna se da neće biti u pitanju velika suma. Ranije se spekulisalo da bi Barsa trebalo da dobije njega i 30 miliona evra, a da Vulvse pojača Ansu Fati, ali je mladi Španac odbio ovaj transfer.

Romero takođe nije mogao da otkrije kada i za koliko novca će doći Neveš, ali jasno tvrdi - "Portugalac će biti igrač Barselone, pre ili kasnije tokom leta". 

Romero je ranije naglasio da će činjenice da je Mendeš olakšao u obnovi ugovora Alehandra Baldea i da je Laportin čovek za "zatvaranje poslova" i da je bilo neminovno da mu se Barsa oduži ovakvim jednim transferom.

Iako Neveš nikada nije bio prioritet, kao igrač u rotaciji, za malo novca, svakako da nije loša opcija.

Inače, Ćavi i dalje ne odustaje od Martina Zubimendija i Džošue Kimiha, koje vidi kao prioritet umesto Serhija Busketsa, a ne treba zaboraviti ni da Mendeš zastupa Žoaa Kansela, koji bi mogao takođe da dođe na pozajmicu u Barselonu ovog leta...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke