Potvrđeno, prelazni rok usred sezone! Spremite se za ludnicu u narednih mesec dana!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.03.2022.
21:31
Izvor: Sportske.net

FIFA donela konačnu odluku.

Epa/Nick Soland
Epa/Nick Soland

Povezane vesti

FIFA je večeras saopštila da je donet poseban aneks po kom će svi strani igrači sa ratnog područja Rusije i Ukrajine moći da napuste svoje klubove i da potpišu za druge. 

FIFA je ovako želela da zaštiti interese inostranim igračima iz ruskih i ukrajinskih klubova koji će dobiti jednostrani raskid ugovora ukoliko ne postignu dogovor sa svojim klubovima.

To u prevodu znači da će od 10. marta većina tih igrača biti slobodna na tržištu i do 7. aprila, dakle, mesec dana od današnjeg dana, moći da potpišu za neki drugi klub.

Svim ligama u kojima je prelazni rok završen, biće dozvoljeno da potpisuju ugovore sa igračima iz Rusije i Ukrajine.

Takođe, FIFA je istakla da jedan klub može najviše dvojicu igrača da registruje iz ovih liga.

Svakako je da će ovim najviše biti ukrajinski Šahtjor, koji je godinama unazad prava brazilska kolonija. Tu su sada Tete, David Neres, Pedrinjo, Marlon, Majkon...

Iz Rusije su najprivlačniji igrači Zenita, a na tržištu je najskuplje procenjen Malkom, koji je pre godinu i po dana stigao u ruski klub iz Barselone za 45 miliona evra. 

Dakle, klubovi iz Premijer lige, Serije A, La Lige, Bundeslige, Lige 1 i ostalih manje jakih liga imaju mogućnost da se neplanski pojačaju od danas do 7. aprila.

Ostaje još samo nejasno šta će se desiti sa pomenutim igračima posle 30. juna, ali o tome će FIFA verovatno u najkraćem roku doneti nove odluke. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke