Poznat Ibrin "Mister X", ko će biti konkurencija Joviću u Milanu?

Autor: Boris Jovanović
utorak 09.07.2024.
07:18
Izvor: Sportske.net

Šta planiraju "Rosoneri"?

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Milan traži napadaća. Ono što je siguro je da to neće biti Zirkze koji je preskup. Fudbaler Bolonje je na meti Mančester Junajteda, a novi trener Fonseka ne želi predugo da čeka kada je u pitanju centralni napadać. Ima Jovića, ali Srbin je samo alternativa.

Kako je rekao Zlatan Ibrahimović koji vuče konce kada je u pitanju transfer leto, znaju koga žele. Ostao je dužan imena, no "Rosoneri" su identifikovali fudbalera koji može da igra na 30 metara od gola, kada nema prostora, odnosno napadača sposobnog da zadrži loptu i razigra saigrače.

Prvo ime koje se nameće je Alvaro Morata. Španac je već nagovestio da želi iz domovine gde je stalno izložen kritikama. Ima dva mandata u Juventusu, žena mu je Italijanka i veoma je motivisan da završi u Milanu.

Ipak, priča se da bi Ibra, ali i Fonseka radije Lukakua, bez obzira na sukobe koje je Šveđanin imao u "Madonini" sa Belgijancem. 

Koliko je ovo realna opcija?

Konte ponovo želi da sarađuje sa čovekom sa kojim je osvojio titulu u Interu, pa Napoli ima prednost. Plus Milan nije spreman da plati više od 20 miliona evra za pozajmicu za "Velikog Roma".

Najskuplje rešenje je Santjago Himenez. Argentinac koji igra za Meksiko je prošle godine u dresu Fejenorda zabio 31 gol, prerastao je holandsku ligu, ali kako rekosmo papren je i verovatnije je da to mogu da plate engleski klubovi.

Pominje se i Albanac Broja, nekada velika nada Čelsija, omela ga je teška povreda, nije se proslavio u Fulamu. Naravno, on bi mogao da dođe kao treći centralni napadač, alternativa, pre nego kao fudbaler koji će nositi napad. Milan je ostao bez Žirua, Švajcarac Okafor je pre zamena za Rafu Leaoa, nije klasičan napadač, pa su mnogi mišljenja da su Milanu potrebna dva, a ne jedan špic.

Priče o Artem Dovbiku, ukrajinskoj senzaciji iz Đirone nisu realne, on će najverovantije ostati u Kataloniji u klubu koji je deo Siti Grupe, a Memfis Depaj navodno nije po ukusu Ibre i Fonseke.

Traži se i pojačanje u vezi, Rabio koji je slobodan agent je jedna od meta, još jedan francuski reprezentativac Jusef Fofana je interesantan "Rosonerima".

O odbrani žele Dioga Leitea, Portugalca iz Union Berlina i Emersona Rojala, Totenhemovog Brazilca.

Inače, dosta je skepse među navijačima kada je Fonseka u pitanju, ali i Ibrina moć da stvori tim koji bi parirao Interu sledeće sezone. Kao i obično, pitanje je i novca, budžet za transfere je prilično skroman kada je u pitanju gigant kakav je Milan...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke