Poznat transfer budžet i prve tri mete, šlag na tortu za Njukasl iz Junajteda?

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.11.2021.
09:42
Izvor: Sportske.net

Edi Houv mora da pojača tim, to je svima jasno. Ali kako izdržati do januara?

EPA-EFE/Cath Ivill/NMC/Pool
EPA-EFE/Cath Ivill/NMC/Pool

Povezane vesti

Edi Houv će debitovati za vikend, navijači Njukasla očekuju da se stvari promene, ali je novi trener opravdano zabrinut. "Svrake" dele poslednje mesto, nemaju nijednu pobedu i veliki će problem biti ako nastave ovako do januara.

Kako se saznaje, bivši trener Bornmauta želi da osvoji makar desetak bodova do prazničnog ludila, obećana su mu pojačanja ali od onih najvećih imena nema ništa do leta, jasno je da će se neko teško odlučiti za klub kome preti ispadanje.

Ono što Njukasl može je da uloži novac u tri ili četiri nova igrača, pre svega štopera, i dalje je Tarkovski iz Barnlija prva opcija.

Ali, potreban je napadač, kao i kreativni vezista, pa mediji danas pišu da će dvojac iz Verone stići na "Sent Džejms Park". Jedan je Simeone, "Ćolov" sin je nedavno razbio Juventus, igra sjajno, on je na pozajmici iz Kaljarija.

Drugi Antonin Barak igra takođe odlično, jedan je od najefikasnijih vezista Serije A i Verona bi mogla da naplati na zimu njegove dobre partije. On košta oko 20 miliona evra, a pretpostavlja se da bi Simeone Kaljariju bio plaćen nešto manje.

Navodno, budžet za januar biće oko 90 miliona evra, i uz pomenutu trojicu koja bi koštala oko 60, ima mesta za neko veliko pojačanje, pretpostavlja se da će probati da kupe Lingarda iz Mančester Junajteda koga želi i Vest Hem.

Jasno, četiri ili pet igrača biće veliki podsticaj za ekipu, ali treba nekako preživeti do zime.

Već za vikend tim je pod imperativom, na sever stiže Brentford koji je pao nakon lošeg starta, u nizu je od četiri poraza, ali su mnogo promašivali, pa je navijače strah da sve ne naplate u duelu sa Njukaslom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke