Poznati brojevi, Vlahović drugi najskuplji, kolika je menadžerska provizija?

Autor: Boris Jovanović
subota 29.01.2022.
09:23
Izvor: Sportske.net

Juventini u euforiji...

(Fabio Ferrari/LaPresse via AP
(Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Povezane vesti

Dušan Vlahović je igrač Juventusa, drugi najskuplji u istoriji, posle Ronalda. Naime, kada se sve sabere, čitava investicija je oko 92 miliona evra, veća nego u Iguaina. Naravno ovde izuzimamo platu igrača koja je oko sedam miliona godišnje.

Koliko je Juve platio Dušana?

Fiksni iznos je 70 miliona koji će biti plaćeni kroz rate, plus 10 miliona bonusa Fiorentini. Od toga su pet lako dostupni, preostalih pet vezani za eventualnu titulu prvaka Evrope, ili individualna ostvarenja Srbina, poput Zlatne Lopte.

Na ovo treba dodati i proviziju Vlahovićevim agentima, tačnije agentu Darku Ristiću koji je predstavljao igrača u pregovorima. Njegov deo iznosi između 10 i 12 miliona, kako tvrde Italijanski mediji, iako je na početku bilo priče da će suma veća, oko 18 miliona evra.

Kada se sve sabere, brojka je veća od 90 miliona koliko je plaćen Iguain (za njega je uplaćena klauzula Napoliju), pa tako Vlahović postaje drugi najplaćeniji igrač u istoriji Juventusa, iza Kristijana Ronalda, čiji je obeštećenje Realu, plus provizija za Mendeša bila oko 100 miliona evra.

Dobio je i Ronaldov broj, sedmicu, rekao da mu je čast zbog tradicije i svega što znači porodica Juventusa i kupio navijače parolom "Do samog kraja" koja je mantra Juvea. 

U Fiorentini su ga "pozdravili" kratkim obaveštenje od 19 reči u kome su saopštili da je prodat Juventusu. Mediji su opsednuti pričom zime, svi se slažu da Juve nije mogao da dovede bolje pojačanje, probaće da prodaju Kuluševskog do ponedeljka i da realizuju transfer odličnog Naitana Nandeza iz Kaljarija.

Nova era počinje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak