Poznato, ovo su tri razloga koji sprečavaju transfer Vlahovića već u januaru!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 17.01.2022.
09:17
Izvor: Sportske.net

Klubovi se dogovorili, ali transfer i dalje nije blizu...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

I dalje nema razrešenja oko Dušana Vlahoviča, iako se priča da je Fiorentina pruhvatila ponudu Arsenala koji bi uz novac (oko 60 miliona evra) ponudio i Lukasa Toreiru koji je već na pozajmici u Toskani. Prema tvrdnjama italijanskih medija to zadovoljava apetite Viole koja je ljuta jer je Vlahović odbio ugovor. Sada žele da ga što pre prodaju kako ne bi ušao u poslednju godinu ugovora, cena bi na leto bila manja.

Ali, transfer još nije blizu, iz nekoliko razloga.

Prvi je što Vlahović nije uveren u to da će Arsenal igrati Ligu šampiona naredne sezone i radije bi ostao u Italiji, ili otišao u Španiju.

Drugi da njegovi menadžeri traže 10% provizije od transfera, to bi takođe trebalo da plati Arsenal. Kako se priča, ovo je veći problem od Vlahovićeve plate koja bi trebalo da iznosi 8 miliona po sezoni, duplo više od onoga što nudi Fiorentina.

Treći razlog je nemnogućnost Arsenala da dovede Vlahovića ako se ne reši jednog napadača, verovatno Obamejanga. On ima toliku platu da niko ne želi ni da ga besplatno pozajmi, trenutno je sa Gabonom na Afričkom Kupu Nacija i daleko je bilo kakvih pregovora.

Arsenal se nadao da bi mogao da proda Lakazeta Njukaslu, Francuzu ističe ugovor u junu, on je međutim odbio januarski transfer, iako mu je nuđen ugovor na tri i po sezone, vredan blizu 30 miliona evra!

Do kraja prelaznog roka su još dve nedelje, više nema dileme da Fiorentina želi da proda Srbina, ali je veliko pitanje da li će uspeti u nameri da naplate njegove golove već u januaru. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke