Pregovara se, hoćemo li videti drugi najveći transfer u istoriji fudbala?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 01.07.2021.
10:25
Izvor: Sportske.net

Šta su još prepreke?

 EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Izgleda da je jedan klub spreman da plati mamutski zahtev Borusije Dortmund. Prodali su Sanča, izgleda da sledi Haland i to će biti, ako je istinito pisanje nemačkih i engleskih medija drugi najveći transfer u istoriji, posle Nejmarovog.

Erling Haland će koštati više od 180 miliona evra, videćemo da li će klubovi naći dogovor, ali je Mino Rajola iza čitave priče. 

Naime, Italijan je dogovorio izgleda Halandove uslove, a zapinje oko dve stvari. Otkupne klauzule, koju Dortmund ima u ugovoru za Halanda, slično bi hteo u Čelsiju kako bi lakše omogućio novi transfer Halanda u budućnosti. 

Ali, ne navodi se suma, naime, ako ga plate 180 miliona koliko bi trebalo da bude otkupna cena. Englezi su uglavnom alergični na ovakve klauzule koje su uobičajene u Španiji, ponekad u Italiji i Nemačkoj.

Uz to, postavlja se pitanje provizije za Rajolu i igračevog oca Alfija, u pitanju je tridesetak miliona, to bi trebalo da plate i Dortmund i Čelsi.

Sve ove stvari ostaju nepoznanice, pa ne možemo da kažemo da je transfer gotov, još uvek se pregovara, ali Čelsi želi silno Halanda, kako bi se trkao za titulu u Engleskoj. Norvežanin to omogućava, pa i pored toga što bi transfer bio papren ovo je investicija u budućnost.

Čelsi se plaši da bi naredne godine, kada klauzula bude 75 miliona, Haland ispunio želju da igra za Real. Ni Minu Rajoli ne odgovara manji transfer jer manja će biti i njegova provizija. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke