Preokret koji trese Evropu? Mesi nikad dalje od novog ugovora!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.08.2021.
18:51
Izvor: Sportske.net

Španci javljaju ekskluivne novosti!

 EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi sve je dalje od potpisivanja novog ugovora sa Barselonom, prenosi "Marka".

Iako je delovalo nerealno da bi krajnji ishod mogao da bude takav, sada je, prema rečima "Marke" to realnost! Leo Mesi je nikad dalje od pronalaska zajedničkog jezika. Kako se navodi, Mesi nije uveren u sportski projekat Barselone i ekonomski status kluba, koji ga je upitao u dodatno smanjenje plate.

Prethodno, dogovoren je petogodišnji ugovor i primanja manja za 50 odsto, međutim, prvi čovek Barselone Đoan Laporta je u današnjem razgovoru sa Leovim ocem Horheom zatražio da se njegova plata dodatno umanji, što je dodatno udaljilo Argentinca od potpisivanja nove saradnje.

Pored svega, kao ključan razlog, navodi se dogovor La lige sa CVC investicionim fondom, koji bi zatvorio vrata španskim klubovima u Superligi. Barselona i Real Madrid su izričito protiv tog dogovora, žele više novca i nadaju se da će projekat ponovo zaživeti. Tako je La liga ucenila Barselonu da moraju da naprave dodatan prostor za novac prodajom pojedinih igrača sa najvećim primanjima poput Grizmana ili Umtitija. Niko od njih ne želi da ode, a niko ne želi ni da ih otkupi.

 U Barseloni se i dalje nadaju uspešnom parafiranju saradnje, ali za sada ne ide tako glatko kako su verovali.

Ovo će definitivno biti glavna tema u narednim satima i očekuje se sve više informacija o "slučaju Mesi".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke