Pričaće se srpski, Nastasić pojačava španskog velikana?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 02.06.2021.
11:36
Izvor: Sportske.net

Posle sezone za zaborav, žele nešto bolje predstave.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Srpski štoper Matija Nastasić napustiće Šalke ovog leta i najbliži je odlasku u Španiju, tačnije u Valensiju.

Šalke se seli u Cvajtu, ali ne i Nastasić sa njima. On će pronaći novu sredinu, koja je, tek u nešto boljem položaju. Valensija možda nije ispala iz La lige, ali su, za svoje standarde, imali očajnu sezonu. 

Nadaju se da je crnom periodu došao kraj, traže rešenja na brojnim pozicijama, a u štoperskoj liniji idealno rešenje, usled svoje delikatne finansijske situacije, vide u Matiji Nastasiću. Srpski štoper ima bogato iskustvo, no povrede su ga i te kako sputavale da pokaže sav svoj potencijal.

Upravo su mu te povrede i tek 15 odigranih utakmica u prošloj sezoni za Šalke smanjile cenu, što ekipama kao što je Valensija sasvim odgovara. Međutim, ukoliko bi njegova fizička sprema dostigla visok nivo, "slepi miševi" bi i te kako mogli da profitiraju iz čitave situacije i dobiju pozudanog štopera u sezoni u kojoj žele borbu u gornjem delu tabele.

Španski mediji navode da je sastanak njegovog agenta Falija Ramadanija i Valensije protekao u pozitivnoj noti i da je to bio prvi korak ka dogovaranju transfera.

Njega će u slučaju prelaska na "Mestalju" sačekati zemljak Uroš Račić, koji se ustalio u veznom redu ovog kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke