Primio šest komada od Portugalije, pozvao ga Mančester Junajted!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 08.12.2022.
19:22
Izvor: Sportske.net

Jan Zomer želja "crvenih đavola".

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Švajcarski golman Jan Zomer nije se proslavio na Mundijalu u Kataru. 

Kapiten Švajcaraca primio je čak šest golova u osmini finala Svetskog prvenstva protiv Portugalije, a njegov tim izgubio je na toj utakmici sa 6:1.

Uprkos toome, samo dva dana kasnije 33-godišnji Zomer pominje se kao opcija za novog golmana evropskog giganta Mančester Juanajteda, javljaju engleski mediji.

Junajted je u potrazi za novim čuvarom mreže, jer dugogodišnjem golmanu "crvenih đavola" Špancu Davidu de Hei ugovor ističe na kraju sezone, a prema poslednjim najavama najverovatnije će doći do rastanka nakon punih 12 godina.

Kao potencijalna De Heina zamena spominje se Zomer koji takođe uskoro ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa nemačkom Borusijom iz Menhengladbaha za koju brani još od 2014. godine.

Tako bi Junajted mogao da iskoristi mogućnost i narednog leta zameni De Heu sa u tom trenutku besplatnim Zomerom, a već od januara švajcarski golman mogao bi da krene u pregovore sa engleskim klubom, jer se Menhengladbah više ne bi pitao o njegovoj sudbini.

Zomer ove sezone brani sjajno u dresu popularnog Menša, na utakmici protiv Bajerna u Minhenu u okviru četvrtog kola Bundeslige sakupio je čak 19 odbrana i tako postao apsolutni rekorder takmičenja. Tom prilikom njegov tim je remizirao sa Bavarcima, bilo je 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke