Pritisak je preveliki - Tuhel strahuje, Čelsi ostaje bez dvojice ključnih igrača na leto?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 01.12.2021.
09:01
Izvor: Sportske.net

Problemi u raju za trenutnog lidera Premijer lige.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Trener fudbalera Čelsija Tomas Tuhel otkrio je razlog neigranja danaskog štopera Andresa Kristensena u prethodnom periodu.

Momak koji je doživeo produhovljenje dolaskom nemačkog stručnjaka u Čelsi niije u rosteru već mesec dana, a Tuhel za to "krivi" novi ugovor. Naime, Danac još nije odlučio hoće li potpisati novu saradnju sa "plavcima" i pregovori su u fazi stagnacije, pišu engleski mediji. 

Upravo iz tog razloga, Kristensen nije učestotvao na prethodne tri utakmice Čelsija koji je igrao protiv Lestera i Mančester junajteda u Premijer ligi i Juventusa u Ligi šampiona.

Na "Stamford Bridžu" se verovalo da su dogovorili novu saradnju sa Kristensenovim predstavnicima još u avgustu, međutim, od tada, pa do danas ništa nije potpisano i uvukla se "panika" u redove aktuelnog prvaka Evrope. Strah je tu s razlogom. Kako rekosmo, Kristensen je izrastao u stub odbrane Čelsija otkako je došao Tomas Tuhel i sjajno se snašao u paru sa Tijagom Silvom i Antoniom Ridigerom. Upravo bi poslednjepomenuti mogao da unese dodatne poteškoće u tim jer se sve češće spominje njegov odlazak na leto.

"Nemam dobre vesti. Dugo čekamo da se sve potvrdi. Na Andresu je da ono što radi na terenu predoči na ugovor. Pre nekoliko nedelja verovao sam da želi isto što i klub i ja želimo. Zato za mene nije postojao nikakav problem jer sam smatrao da svi želimo isto. Rekao nam je da voli Čelsi, da želi da ostane i bude veliki njegov deo i to i jeste. Međutim, ništa još nije učinjeno, ali nadam se da hoće", kazao je Tuhel.

Dakle, ukoliko se nešto novo ne desi u situaciji sa Kristensenom, Tomas Tuhel bi mogao da ostane bez dvojice krucijalnih igrača u minuloj epohi u kojoj su došli do "ušatog pehara".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke