Pritisak na Grizmana i Kutinja, Barsinih pet slučajeva koje treba rešiti!

Autor: Boris Jovanović
petak 20.08.2021.
07:58
Izvor: Sportske.net

Imaju još deset dana...

EPA-EFE/TONI ALBIR
EPA-EFE/TONI ALBIR

Povezane vesti

Akcija Đoana Laporte se nastavlja, želi da smanji platni budžet, u tu svrhu kapiten Pike se već odrekao značajnog dela plate i još jednog pokazao koliko voli Barsu. I ostala tri kapitena Serhi Roberto, Buskets i Đordi Alba će uraditi slično, čime bi Barselona malo odahnula.

Tu nije kraj, klub pregovara sa dva igrača koja posle odlaska Mesija imaju najveće plate, Kutinjom i Grizmanon, da se odreknu dela zarade.

Navodno je Francuz pristao, ali nije još bilo pregovora, što se tiče Brazilca, on čeka da se reši njegova sudbina, ako ostane prikloniće se ostatku ekipe i doprineti da klub uptedi novac. Jedini igrači koji će biti "pošteđeni" su oni koji su stigli ovog leta Depaj, Kun Aguero, Garsija i Emerson, ali oni su već tokom pregovora o dolasku prihvatili manja primanja.

Ipak, još važnije je da klub reši pet slučajeva igrača na koje ne računa Kuman. Pjanić ima najveću platu, osam miliona evra, ugovor na još tri godine, klub mu je dao odrešene ruke, ali on se neće odreći novca dok ne nađe sredinu gde bi mogao da prima sličnu platu, čeka da se eventualno oslobodi mesto u Juventusu, a ako se to ne desi, mogao bi u Milan ili čak da se vrati u Romu.

Umtiti odbija svaki pokušaj Barselone da ga nagovori da ode, sada klub razmišlja da jednostrano raskine ugovor, ali to bi završilo na sudu, ako ga ne isplate. Umtiti je imao ponude, ali on želi top klub, i neće tek tako otići iako nema nikakvu šansu da igra. 

Ostali su Kutinjo, mada će teško naći klub koji će mu plaćati 14 miliona po sezoni, zatim Brajtvajt, koji je dao dva gola na otvaranju sezone i u Barsi nisu sigurni da li mogu da dovedu neko zvučnije ime ako Danac ode. On najverovatnije ostaje, a neizvesna je situacija oko Ilaiša koji odbija da produži ugovor, Barsa traži za mladog fudbalera 15 miliona evra, ali najveća ponuda koju su dobili je 5. Prete momku iz Gvineje da će ga vratiti u filijaju, ali Ilaiš Moriba ne haje, sačekaće dok postane slobodan. Veoma je talentovan, ima samo 18 godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke