Procurilo - Jedan transfer i ključni odlazak naterali Mbapea da se predomisli!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 13.08.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

Šta se krije iza nove epizode u sapunici "Kilijan Mbape"?

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Pari Sen Žermen je ovog jutra objavio da je posle pozitivnih razgovora odlučeno da se Kilijan Mbape ponovo pridruži ekipi Luisa Enrikea.

Iako nema potvrda o dogovoru o nastavku saradnje, odnosno potpisu novog ugovora, očigledno je da je PSŽ popustio i vratio Francuza jer postoje naznake da će ipak biti nečeg u nastavku pregovora.

Naime, kako pišu pojedini izvori, poslovi koje je PSŽ odradio tokom leta naterali su Mbapea da razmisli još jednom. PSŽ je doveo paklena pojačanja u odbrani - Lukasa Ernandesa i Milana Škrinjara, Ugarte na poziciji zadnjeg veznog je potencijalno pojačanje sezone, dok su napad pojačali Gonsalo Ramoš, Marko Asensio i Kim i najvažnije - Osman Dembele! 

Mbape je odavno želeo da ima Dembelea u svojoj ekipi, nije tajna da najviše voli kada on igra i u reprezentaciji, jer je on taj koji donosi širinu na desnoj strani i razvlači protivnike da Mbape ima mnogo više prostora na kontra strani. 

Mbape i Dembele su bliski prijatelji, dobri saigrači i njegov transfer je dodatno uticao na dalji rasplet pregovora sa Pari Sen Žermenom.

Šlag na torti ipak je - Nejmar. Odavno se zna da Mbape i Nejmar nisu u najboljim odnosima, jednostavno, obojica vole da budu lideri i u centru svih zbivanja i često se govorili da im je potrebna još jedna lopta na terenu da bi bili zadovoljni.

Kako je otišao i Mesi, još jedan koji voli da se pita za sve, Mbape ovako ostaje praktično sam, jer sa ostatkom ekipe još kako ume da izađe na kraj. Dembele nije snažan karakter kao Nejmar i Mesi, mnogo se više prilagođava Mbapeu, baš kao i ostala pojačanja. 

Mbape je želeo i da u ekipi ima više reprezentativaca, a Lukasu Ernandesu i Dembeleu bi mogao da se pridruži i Randal Kolo Muani. Mbape odavno čezne da u ekipi ima pravu "devetku", da on može da igra na levom krilu što je njegova omiljena pozicija.

PSŽ i Ajntraht su takođe u pregovorima i ako dođe i Muani, PSŽ će imati strašan napadački potencijal. Mbape, Dembele, Ramoš, Muani, Asensio, Kim imaju kvalitet i rotaciju da budu sveži i odmorni da ugroze svakog. 

Ostaje da sačekamo i da vidimo šta se zapravo krije iza Mbapeovog povratka treninzima i da li će zaista potpisati novi ugovor, do 2025. ali uz novu klauzulu da 2024. ode u Real Madrid.

Samo, da li bi Real Madrid po treći put jurio Mbapea posle takve dve "ispale"?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke