Procureo ugovor koji otriva sve, Grizman je mogao da "sačuva" Mesija!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 05.09.2021.
08:24
Izvor: Sportske.net

Zašto Antoan Grizman nije ranije prodat, ako je već bio plan da ode?

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

I zašto Barselona nije sačekala kraj avgusta da sedne opet za sto sa Lionelom Mesijem?

Katalonski Sport je danas na svojoj naslovnici kao glavnu temu otkrio detalje Grizmanovog ugovora u koji je imao direktan uvid! 

Ovaj list je otkrio da je Barselona slanjem Grizmana u Atletiko Madrid uštedela preko 200 miliona evra u naredne tri godine. Prema podacima iz ugovora, Grizmanova plata je u preostale tri godine rasla, u prve dve koliko je proveo u Barsi zaradio je 17 i 18 miliona evra neto, dok bi u preostale tri njegova plata takođe rasla po milion godišnje - 19, 20 i 21 milion. Ni to nije sve, jer bi Grizmanova plata bila još veća zbog velikih bonusa za odigrane utakmice, date golove i osvojene trofeje.

Dakle, Barsa je uštedela 60 miliona evra od Grizmanove neto plate, bruto iznos je gotovo duplo veći, a to je upravo onaj koliko bi klub zapravo potrošio na njega. Ako na tu sumu dodamo i obeštećenje od 10+40 miliona evra, koje sleduje 2023. godine, Barsa je zaista sačuvala oko 200 miliona evra na Grizmanovom odlasku.

Logično pitanje koje mora da se postavi jeste - da li je taj novac mogao da se prebaci na Mesija i da li je klub mogao da sačeka kraj prelaznog roka i da u minut do 12 ispadne heroj jer je ipak uspeo da ga zadrži?

Detaljno o toj temi možete čitati OVDE

Svaki navijač Barse od danas veruje da je Mesi ipak mogao da ostane...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke