Prodaja Ronalda je bila uvod - Juventusov plan za leto, još trojica i napad na Skudeto!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 04.02.2022.
19:01
Izvor: Sportske.net

Juventus ima drugačiji pristup ove sezone.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Svima je odavno već jasno, Juventus je u tranziciji, nisu više najbolji u Italiji i to je realnost, a da bi to ponovo postali, morali su da naprave ozbiljan plan koji je donekle i realizovan ovog januara. 

Dušan Vlahović i Denis Zakaria su nova pojačanja, igrači od kojih se očekuje mnogo u nekim narednim sezonama, a upravo je ta mladost plan Juventusa - kupovati igrače koji bi u nekim od narednih sezona mogli da im donesu i onaj najvredniji trofej Lige šampiona. 

Prodaja Kristijana Ronalda je bila samo početak, otvorilo se mesto u napadu i Vlahovićevo dovođenje je sprovedeno u delo, ali jasno je da to nije dovoljno. Došao je Federiko Gati iz Frozinonea za 7,5 miliona, visoki štoper koji će tek pokazati svoje kvalitete,  

Odlasci još nekih igrača poput Remzija su samo još jedan dokaz politike Juventusa, a ko bi od mladih igrača mogao da stigne u januaru mesecu?

Juventus će pokušati da iskoristi manjak novca u Romi kako bi došao Nikolo Zaniolo, ovaj momak ima samo 22 godine i veliki je talenat italijanskog fudbala, a pored njega govori se o Andrei Kambijasu, beku Đenove koji ima samo 21 godinu. Ove sezone dobija šansu, iskoristio je to i spreman je za transfer leta koje nam predstoji. 

Još jedan štoper je igrač o kom se govori, u pitanju je Glejson Bremer, brazilski fudbaler koji ima 24 godine i koji nastupa za Torino. Odličan je i ove sezone, pa je svojim dobrim igrama zavredio pozive iz Juventusa. 

Jasno je da će za sve njih Juventus imati konkurenciju, ali kada oni nešto žele, to često i dobiju. 

Dakle, kostur ekipe sa Vlahovićem, Kjezom, De Lihtom za par sezona uz podršku veoma dobrih sada mladih igrača mogao bi Juventus popeti i na krov Evrope za par godina. Slažete li se?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
TULJALJAN
Friday, 04.02.2022
23:01
avatar
Matrix32
Friday, 04.02.2022
20:45

Bremer ce u Inter, a i za Kambijasa su ozbiljno zagrizli. Juventus mora da dovede bar jos 6 vrhunskih igraca da bi preuzeo primat u Italiji, a LS je misaona imenica